Stiri din tulcea

S-a scufundat pontonul plutitor destinat recuperării copiilor cu dizabilități din Delta Dunării, inaugurat luna trecută la Mahmudia!

15 octombrie 2021
S-a scufundat pontonul plutitor destinat recuperării copiilor cu dizabilități din Delta Dunării, inaugurat luna trecută la Mahmudia!

S-a scufundat pontonul plutitor destinat recuperării copiilor cu dizabilități din Delta Dunării, inaugurat luna trecută la Mahmudia!

Pontonul plutitor, inaugurat luna trecută la Mahmudia, s-a scufundat!
Am stat de vorbă cu directorul general al DGASPC Tulcea, Marinov Gabriel-Teodosie, pentru a afla ce s-a întâmplat cu pontonul:
marinov gabriel dgaspc tulcea
Am aflat și noi, de azi-dimineață suntem în ședințe, azi-noapte s-a întâmplat!
Știți cauza?
Am avut discuții și cu Căpitănia Tulcea, să aflăm ce s-ar fi putut întâmăpla, dar cauzele pot fi multe! Nu ar fi avut vreo gaură, că ieri pontonul n-a avut nimic, ceva s a întâmplat azi-noapte!
Pontonul era păzit?
Era tras în apropierea unui centru de-al nostru, tocmai pentru a fi observat dacă era să se întâmple ceva cu el!
Veți sesiza și Poliția?
Nu avem deocamdată motive să sesizăm Poliția, până nu îl ridicăm și specialiștii nu își vor spune părerea, nu putem face speculații!
Când, cine îl va ridica și pe banii cui?
Nu știm deocamdată când va fi ridicat! Căutăm soluția cea mai potrivită, rapidă și ieftină. Pe banii Fundației Sera se va ridica pontonul. Este a lor proiectul. De altfel, ei au fost primii anunțați, ulterior noi !
a declarat pentru Radio Delta, directorul general al DGASPC Tulcea, Marinov Gabriel-Teodosie.
Și secretarul general al Primăriei Mahmudia, IGOR EROFEI, ne-a confirmat că au văzut de dimineață pontonul căzut în apă, dar omul locului nu își explică cauza.
Pontonul plutitor, considerat centru itinerant, era dotat cu aparatură medicală modernă și trebuia să circule în Delta Dunării pentru a asigura terapie mai multor copii cu dizabilități, fără posibilități financiare!
Era un proiect în premieră pe țară, așa cum precizează și Fundația Sera România pe pagina sa de socializare!
centru intinerant mahmudia
La inaugurarea care a avut loc luna trecută au tăiat panglica șapte oficialități române, între care ministrul Muncii, Raluca Turcan, dar și oficialități tulcene, între care, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, dar și subprefectul Nicolae Topoleanu cu atribuții de prefect!
ponton inaugurat
Centrul itinerant pentru recuperarea copilului cu dizabilități este parte integrantă din proiectul ”Întotdeauna în familie” – proiect pentru reducerea instituționalizării, a riscului de separare și pentru asigurarea serviciilor de recuperare de proximitate ale copiilor din județul Tulcea, implementat de Fundația SERA ROMÂNIA și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
În comunicatul de presă de la Consiliul Județean Tulcea privind inaugurarea se preciza că: „Fundația SERA este un vechi partener al Consiliului Județean Tulcea prin DGASPC Tulcea, la ora actuală fiind în vigoare o convenție tripartită încheiată în urmă cu trei ani între cele trei entități, de ale cărei rezultate fructuoase, cum este și noul centru itinerant, beneficiază copiii instituționalizați și nu numai din județul Tulcea.”
(sursă foto ponton scufundat: Ovidiu Slavulete)