Stiri din tulcea

S-a dat startul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus

24 martie 2023
S-a dat startul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus

S-a dat startul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus

Azi, 24 martie, începând cu ora 10:00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, pentru înscrierea în Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe, după cum a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu.

AFM Rabla Clasic mart 23

Astfel, s-a dat startul celei de-a 19-a ediţii de derulare a Programului de stimulare a înoirii Parcului Auto național, cu Rabla Clasic, unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale.
2023 este și al 8-lea an în care se acordă subvenții pentru achiziționarea de autovehicule electrice în cadrul Programului Rabla Plus.

AFM Rabla Plus mart 23

„Consider că aceste programe contribuie la dezvoltarea unui transport mai puțin poluant și la îmbunătățirea calității aerului în aglomerările urbane. Sumele acordate, precum și modificările ghidurilor de finanțare din acest an, sunt menite să încurajeze toate categoriile de beneficiari să-şi achiziţioneze autoturisme noi cu tehnologii nepoluante care oferă o alternativă mai ecologică, economică și convenabilă pentru transport, în special în contextul în care se dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a dependenței de combustibili fosili.”,

a declarat președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Adrian Neculaescu.

Bugetul alocat Programului Rabla Clasic 2023 este de 560 de milioane de lei iar pentru Programul Rabla Plus, bugetul este de 780 de milioane de lei.

O modificare importantă apărute în acest an este în cadrul Programului Rabla Clasic și anume faptul că prima de casare a fost majorată la 7.000 lei, respectiv 10.000 lei în cazul predării a două autovehicule uzate, potrivit celor publicate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

(surse info, foto : fb Administrația Fondului pentru Mediu, afm.ro)