Stiri din tulcea

S-a dat startul celor 2 zile dedicate liceelor tehnologice din municipiu

21 aprilie 2023
S-a dat startul celor 2 zile dedicate liceelor tehnologice din municipiu

S-a dat startul celor 2 zile dedicate liceelor tehnologice din municipiu

În această dimineață, în Piața Civică, a avut loc deschiderea oficială a Târgului Meseriilor organizat de Primăria Tulcea în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, sub sloganul „VIITORUL începe AZI!“.

Primaria Tl Targ Meserii deschidere apri 23

La inaugurare au participat primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, consilierii locali Tatiana Haliț, Andaluzia LUCA, Liliana Urse, Corneliu Chistrugă, Laurențiu Mocanu, reprezentantul Instituției Prefectului, Daniela Petroschi, reprezentantul Asociației Patronatelor Tulcea, Raluca Cacencu și directorul AJOFM Tulcea, Cristian Denuși, după cum a transmis Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni a vorbit despre datoria autorităților locale de a asigura un cadru necesar dezvoltării profesionale a tinerilor tulceni, mai ales în contextul actual al lipsei forței de muncă specializate, conform unui comunicat de presă CJ Tulcea, primit la redacție.

CJ Tl targ meserii deschidere april 23

„Suntem aici pentru a face niște alegeri, iar eu mă uit la voi și mă umplu de optimism pentru că sunteți atât de tineri, de frumoși, de entuziaști.
Județul Tulcea, la fel ca întreaga țară, de altfel, se confruntă în ultima perioadă cu o situație delicată cauzată de lipsa forței de muncă specializate. În acest sens, autoritățile locale au datoria de a crea cadrul necesar astfel încât voi, tinerii, să vă dezvoltați armonios.
Vă invit, așadar, să faceți o alegere și sunt convins că va fi cea corectă pentru că aici, la Tulcea, avem dascăli de excepție, avem persoane excepționale la nivelul mediului de afaceri, astfel încât aveți la ce să vă raportați pe parcursul dumneavoastră profesional“,
a transmis, în cadrul evenimentului, Mihai Huleni, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea.

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a fost reprezentat la eveniment de Inspectorul Școlar General, prof. Viorica Pavel, Inspectorul Școlar General Adjunct, Constantin Coca și inspectorii școlari.

ISJ Tulcea targ meserii deschidere april 23

„Educaţia şi formarea profesională au un rol fundamental în crearea şi dezvoltarea unei societăţi bazate pe competenţe.
Nu putem fi nepăsători la evoluţia tehnologică din ultimii ani, trebuie să devenim proactivi, să luăm decizii bine fundamentate pentru ca elevii noştri de gimnaziu să-și poată continua studiile urmând un traseu educațional corect.
În oferta educațională a anului școlar 2023-2024, adresată astăzi elevilor de clasa a VIII-a, se regăsesc 18 clase la liceele tehnologice și 13 clase de învățământ profesional, 3 fiind pentru învățământul dual”,
a afirmat d-na Inspector Școlar General, Viorica PAVEL.

Activitatea a beneficiat de prezența delegațiilor școlilor gimnaziale din municipiu (elevi, părinți, profesori și directori), ale liceelor tehnologice și școlilor profesionale: Liceul Tehnologic ,,Brad Segal” Tulcea, Colegiul Economic ,,Delta Dunării” Tulcea, Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” Tulcea, Liceul Tehnlogic Agricol ,,Nicolae Cornățeanu” Tulcea, Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă” Tulcea, Școala Profesională ,,Danubius” Tulcea și Liceul Tehnologic ,,Ion Mincu” Tulcea.

Potrivit ISJ Tulcea, acest eveniment este bine-venit atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru instituțiile administrației publice locale sau cele aflate în subordinea Guvernului, având în vedere contextul economic actual și dinamica pieței forței de muncă.

Azi și mâine, între orele 9.00-19.00, elevii de gimnaziu pot afla mai multe informații cu privire la oferta educațională de la nivelul municipiului Tulcea.

În Piața Civică se află standurile de prezentare ale școlilor participante, iar cei interesați vor obține informații direct de la sursă, după cum a transmis Primăria Tulcea.

Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru viitorii absolvenți de gimnaziu și părinții acestora de a explora opțiuni de carieră, de a participa la demonstrații și prezentări interactive ale diferitelor meserii, precum și de a interacționa direct cu profesioniștii din domeniu, profesori, elevi sau absolvenți ai liceelor tehnologice.

(surse info și foto : fb ConsiliulJudeteanTulcea, fb primariatulcea, fb isjtulcea)