Stiri din tulcea

S-a dat sentința în cazul contabilei de la Liceul Dimitrie Cantemir din Babadag

21 februarie 2024
S-a dat sentința în cazul contabilei de la Liceul Dimitrie Cantemir din Babadag

S-a dat sentința în cazul contabilei de la Liceul Dimitrie Cantemir din Babadag

Contabila Liceului „Dimitrie Cantemir” Babadag care nu a plătit contribuţiile la pensie pentru profesori timp de mai mulți ani, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare pentru delapidare în formă continuată și muncă în folosul comunității la scoală sau primărie, conform just.ro, transmite edupedu.ro, dar decizia nu este definitivă.

Tribunalul Tulcea aplică inculpatei pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată, cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.

Potrivit sursei citate, femeia va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Comunei Lumina (jud.Constanţa) sau la o instituţie şcolară din localitate, aflată în subordinea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Cazul,  descoperit după ce, în anul 2022, un profesor de la liceul din Babadag a dorit să afle stagiul de cotizare, a fost considerat cea mai mare fraudă din bani publici descoperită de Curtea de Conturi Tulcea în 2022, cu un prejudiciu de aproape 2,15 milioane de lei, după cum s-a scris în ziarul local.

Liceul D Cantemir Babadag site

În urma controalelor desfășurate de Curtea de Conturi la Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir Babadag s-a stabilit că nu au fost declarate și nici achitate impozitele și contribuțiile aferente veniturilor din salarii, pentru profesorii liceului, timp de mai mulți ani.

(surse info, foto : edupedu.ro, google.com/view/liceulbabadag, arhiva RD)