Stiri din tulcea

S-a ascuns de teama soțului violent și a cerut ajutorul jandarmilor tulceni

29 iunie 2023
S-a ascuns de teama soțului violent și a cerut ajutorul jandarmilor tulceni

S-a ascuns de teama soțului violent și a cerut ajutorul jandarmilor tulceni

Aseară, în jurul orei 21.00, o femeie, în vârstă de 50 de ani, s-a ascuns în baie și a cerut sprijinul jandarmilor tulceni după ce soțul a distrus mobila și a amenințat-o cu acte de violență.

Potrivit informațiilor furnizate de Jandarmeria Tulcea, femeia a reclamat un conflict cu soțul prin apel la 112 și la puțin timp după ce au ajuns jandarmii la adresa indicată și-a făcut apariția și bărbatul, care a luat un scaun metalic cu intenția de a-și lovi soția, continuând să-i aducă injurii și amenințări cu acte de violență.

În consecință, tulceanul, în vârstă de 53 de ani, a fost imobilizat și condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

Femeia a declarat faptul că atunci când a venit de la serviciu, și-a găsit soțul sub influența băuturilor alcoolice, după care au urmat mai multe schimburi de replici, bărbatul devenind agresiv.

Jandarmii i-au întocmit bărbatului actele de sesizare  a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, fiind emis și un ordin de protecție provizoriu de către organele abilitate.

Femeia a fost informată că „plângerea prealabilă” trebuie să fie introdusă în termen de „3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei”.

(surse info, foto : buletin informativ IJJ Tulcea, fb jandarmeriatulcea)