Stiri din tulcea

Românii află azi dacă intră, din nou, în lockdown! Ședință programată la ora 17.30!

20 octombrie 2021
Românii află azi dacă intră, din nou, în lockdown! Ședință programată la ora 17.30!

Românii află azi dacă intră, din nou, în lockdown! Ședință programată la ora 17.30!

„Am decis să convoc o ședință pentru instituirea unor restricții… Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete ale autorităților”, a afirmat, ieri seară, preşedintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară. Cauzele sunt multiple. Dar și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă.

Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de azi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.

Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare.

Vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice.

Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața.

… pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum.

Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea.

Vaccinați-vă, purtați mască, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială cât mai mult timp posibil! Suntem în al doisprezecelea ceas, să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați!

a declarat aseară președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Potrivit site-ului președinției, presidency.ro, ședința de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 este programată a avea loc la ora 17.30!