„România este o țară sigură pentru investiții, oferă stabilitate și oportunități”

18 aprilie 2022 | Economie
„România este o țară sigură pentru investiții, oferă stabilitate și oportunități”

„România este o țară sigură pentru investiții, oferă stabilitate și oportunități”

România rămâne printre țările recomandate investitorilor, au anunțat Ministerul Finanțelor și Guvernul României, după ce agenția Standard & Poor’s a menținut evaluarea pentru țara noastră!

Ar putea fi o imagine cu text

Mesajul transmis de Ministerul Finanțelor:

Standard & Poor’s reconfirmă ratingul suveran al României și menține perspectiva stabilă.
Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat, vineri, 15 aprilie a.c., ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, precum și perspectiva stabilă.
În opinia agenției, ratingul României este susținut de statutul de membru al Uniunii Europene și accesul robust la finanțarea de pe piețele internaționale de capital. De asemenea, riscurile generate de conflictul din Ucraina sunt atenuate de perspectiva absorbției unui volum important de fonduri europene (România fiind unul din principalii beneficiari ai fondurilor structurale prevăzute în Cadrul Multianual al UE și în Facilitatea de Redresare și Reziliență), precum și de dependența energetică scăzută a țării noastre față de gazele naturale și petrolul din Rusia.
„Guvernul României aplică măsuri eficiente de contracarare a efectelor crizei energetice și a războiului din Ucraina. N-o spunem doar noi, o spune și Standard & Poor’s, care confirmă ratingul de țară și gradul crescut de siguranță pentru investitori menținând perspectiva stabilă”, a subliniat ministrul Adrian Câciu.
Potrivit agenției, înregistrarea unei creșteri economice sustenabile cumulată cu reducerea deficitului fiscal al guvernului ar putea duce la consolidarea capacității productive a economiei României și pe cale de consecință la o posibilă acțiune de îmbunătățire a ratingului suveran al țării noastre.
Pe înțelesul tuturor, specialiștii agenției internaționale Standard & Poor’s au menținut evaluarea pentru țara noastră, dar mai spun că șansele de revenire a economiei țării noastre depind foarte mult de fondurile europene. Aceștia afirmă că economia României va încetini abrupt anul acesta, din cauza războiului din Ucraina. La evaluarea primită de România au cântărit greu datoria publică a țării noastre și efectele războiului din Ucraina. De menționat că datoria publică a României marchează o premieră negativă! A ajuns la aproape la 600 de miliarde de lei, adică jumătate din produsul intern brut! Aceasta a crescut foarte mult, mai ales în anii pandemiei. Totuși, la menținerea ratingului pentru țara noastră a contat faptul că avem acces la banii de la Bruxelles și că, față de alte țări din Europa, dependența noastră față de gazele rusești este mică. Practic, Standard & Poor’s a menținut calificativul pe care îl avea România de mulți ani, adică ultima treaptă de rating recomandată investițiiilor…
Ca urmare a menținerii evaluării pentru țara noastră, într-un mesaj public, Guvernul României dă asigurări că „România este o țară sigură pentru investiții, oferă stabilitate și oportunități”:
Semnalul de încredere transmis de Guvern investitorilor români și străini este reconfirmat de evaluările recente ale Agenţiilor Standard & Poor’s și Fitch Ratings.
România este o țară sigură pentru investiții, oferă stabilitate și oportunități, acesta este mesajul constant pe care l-am transmis mediului economic în această perioada complicată, confirmat acum de instituțiile financiare internaționale.
Perspectivele de creștere sunt fundamentate pe volumul fără precedent al fondurilor naționale și europene care vor intra în economia românească in toate domeniile strategice – industrie, agricultură, energie, mediu, digitalizare – dar și pe politicile de dezvoltare guvernamentale.
Ciucă: România este o ţară sigură, avem... | News.ro
Pachetul „Sprijin pentru România”, în valoare de 17,3 miliarde de lei, orientat in proporție de 60% către investiții, se alătură zecilor de miliarde din fonduri naționale și europene, o finanțare fără precedent pentru economia românească.
Guvernul a început implementarea acestui mix de soluții economice și sociale și va continua să lucreze în același ritm.
O economie dinamică este calea sigură spre dezvoltare, noi locuri de muncă mai bine plătite īn România, servicii publice de calitate pentru cetățeni.
Și deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu, a transmis un mesaj tulcenilor cu privire la acest subiect:
278384087 416672246933715 966044812026500763 n

Guvernul a transmis zilele trecute un semnal de încredere investitorilor români şi străini, în urma evaluărilor pozitive ale agenţiilor Standard & Poor’s și Fitch Ratings.

România este o ţară sigură pentru investiţii şi există în continuare perspective de creştere, chiar dacă nu suntem într-o conjunctură internaţională favorabilă.

Vor intra fonduri europene la un nivel fără precedent în România în următorii ani, iar pachetul „Sprijin pentru România”, în valoare de 17,3 miliarde de lei este benefic pentru economie.

Nu vom reuşi să creştem nivelul de trai fără investiţii. Este cea mai sănătoasă şi sigură cale de a avea o viaţă mai bună.

Agenţia internaţională de evaluare financiară Standard & Poor’s este o companie americană de rating ale cărei baze au fost puse în anul 1860. Compania este una dintre cele mai importante trei agenții de rating din lume, alături de Moody’s Corporation și Fitch Ratings.

(Sursă info: Facebook Ministerul Finanțelor, Facebook Guvernul României, stirileprotv.ro, Facebook George Șișcu)

Alte Articole

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

18 iunie 2024

Firmele care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj…

CISTESTE MAI MULT
A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

10 iunie 2024

  Începând de azi, 10 iunie, românii care vor să economisească pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv…

CISTESTE MAI MULT