,,ROMÂNIA EDUCATĂ” – consultare publică la Măcin

2 august 2022 | Educatie
,,ROMÂNIA EDUCATĂ” – consultare publică la Măcin

,,ROMÂNIA EDUCATĂ” – consultare publică la Măcin

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a organizat, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Tulcea, primul eveniment din seria activităților dedicate consultării publice privind proiectul Legii învățământului preuniversitar ,,România Educată”.

Invitații speciali ai evenimentului, ce a avut loc ieri, la Măcin, au fost deputatul Michael Gudu, membru în Comisia juridică a Parlamentului și Nicolae Topoleanu, subprefectul județului Tulcea, fost primar și viceprimar al orașului Măcin, potrivit informațiilor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, ce a fost reprezentat de echipa managerială prin prof. Viorica PAVE, Inspector Școlar General și prof. Constantin COCA, Inspector Școlar General Adjunct, ce a ținut o prelegere pe tema excelenței în educație, ca prioritate a proiectului de lege.

Activitatea a fost moderată de prof. Adina Laura VOICU, inspector școlar pentru management instituțional.
Cuvântul de deschidere a evenimentului a aparținut Inspectorului Școlar General, prof. Viorica PAVEL, care a argumentat fundamentarea nevoii modificării legislației în educație.

ISJ Romania Educata Macin V. Pavel
”Au avut intervenții valoroase privind noutățile legislative: D-na prof. Sorina Mangu, inspector școlar pentru limba și literatura română, D-na prof. Gabriela Nichifor, directorul Casei Corpului Didactic Tulcea, D-nul prof. Narcis Doru Oprescu, director la Școala Gimnazială ,,Gheorghe Banea” Măcin și D-na prof. Adina Laura Voicu, inspector școlar pentru management instituțional.

În plus, a fost inițiat și s-a desfășurat dialogul pe cele 4 domenii ale legii: Structura sistemului de învățământ, Statutul și cariera didactică, Asigurarea calității în educație și Dispozițiile privind descentralizarea activităților extradidactice.

Feedback-ul acestei activități de consultare publică a fost unul pozitiv, constructiv și însoțit de multă speranță.
În învățământul românesc este momentul pentru o reală reformă care să aducă beneficii tuturor participanților actului educațional”,

scrie pe pagina Inspectoratului Școlar Județean Tulcea.

ISJ Romania Educata Macin public

Participanții la eveniment și-au exprimat puncte de vedere, având atât reacții pozitive, cât și propuneri/recomandări de îmbunătățire a conținutului proiectului ,,România Educată” pe capitole și articole.

(sursă info și foto : fb isjtulcea)

Alte Articole

Cele mai recente activități educative derulate de jandarmii tulceni în rândul elevilor

Cele mai recente activități educative derulate de jandarmii tulceni în rândul elevilor

14 iunie 2024

  Elevi de la Şcoala Gimnazială Dorobanțu și Şcoala Gimnazială „I.L.Caragiale” au fost vizitați de jandarmii tulceni în cadrul unor activităţi de prevenire şi informare menite să crească gradul de…

CISTESTE MAI MULT
Centrul Muzeal Delta Dunarii – o experiență ce nu poate fi ratată de nicio familie cu copii

Centrul Muzeal Delta Dunarii – o experiență ce nu poate fi ratată de nicio familie cu copii

13 iunie 2024

  Se apropie vacanța și copiii vor avea mai mult timp liber iar unul din locurile din municipiu pe care vor dori sigur să îl viziteze, de mai mute ori,…

CISTESTE MAI MULT