Stiri din tulcea

„Reprezentant pentru o zi” – o experiență de neegalat pentru tânărul ales ca „prefect pentru o zi”

2 mai 2023
„Reprezentant pentru o zi” – o experiență de neegalat pentru tânărul ales ca „prefect pentru o zi”

„Reprezentant pentru o zi” – o experiență de neegalat pentru tânărul ales ca „prefect pentru o zi”

În cadrul celei de-a II-a ediții a proiectului „Reprezentant pentru o zi” , inițiat de Fundația Națională pentru Tineret, prin intermediul Fundației Județene pentru Tineret Tulcea, tânărul Andrei Alin Anghel, student în anul întâi la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a fost ales pentru a îndeplini funcția de Prefect și concluzia acestuia a fost că „ziua de astăzi a fost o experiență de neegalat”, după cum reiese din comunicatul de presă emis de Prefectura Tulcea.

În urma experienței acumulate în calitate de Prefect pentru o zi, tânărul Andrei Anghel a prezentat propriile puncte de vedere cu privire la activitatea Instituției Prefectului- Județul Tulcea.

„Ziua de astăzi a fost una foarte interesantă. Am venit aici cu multe nelămuriri, pe care pot să spun că acum, la final de zi, le am clarificate. Toate aceste noutăți pe care le-am învățat astăzi îmi vor fi de folos, iar experiența de astăzi a fost o oportunitate pentru mine. Recomand tuturor tinerilor să încerce această experiență și să se înscrie în proiect. Pot spune că ziua de astăzi a fost o experiență de neegalat.
Vă mulțumesc!”
a declarat Andrei Alin Anghel – Prefect pentru o zi.

„Prefectul” Andrei Alin Anghel a purtat discuții cu șefii de servicii din cadrul Instituției Prefectului având posibilitatea să descopere activitățile specifice iar Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, i-a adus la cunoștință atribuțiile sale în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu.

”Este de apreciat faptul că tinerii își doresc să descopere activitatea din cadrul instituțiilor publice. Astăzi am avut bucuria să cunosc un tânăr inteligent, implicat și pregătit să învețe lucruri noi. Îi doresc lui Andrei mult succes, iar ușa Instituției pe care o reprezint este mereu deschisă tinerilor”,
a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Azi, de Ziua Națională a Tineretului, Fundația Națională pentru Tineret, alături de 9 fundații membre, printre care și Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea, și cu structurile coordonate: Suceava Youth Centre, au implementat proiectul „Reprezentant pentru o zi” – ediția a II-a și la nivel național, 72 de tineri au sărbătorit această zi alături de aleși locali din 10 județe, conform unui comunicat de presă FNT.

Proiectul este conceput pentru tinerii din comunitate, cu scopul principal de a oferi acestora posibilitatea de a cunoaște în detaliu activitatea unei autorități publice.

(surse info, foto : comunicat de presă Prefectura Tulcea, comunicat de presă FNT)