„Reporter pentru Tineret” – un proiect pentru tinerii tulceni pasionați de jurnalism

8 august 2023 | Educatie
„Reporter pentru Tineret” – un proiect pentru tinerii tulceni pasionați de jurnalism

„Reporter pentru Tineret” – un proiect pentru tinerii tulceni pasionați de jurnalism

Proiectul „Reporter pentru Tineret” oferă tulcenilor interesați ocazia unică de a pătrunde în culisele jurnalismului și de a învăța de la cei mai experimentați profesioniști secretele unui articol de succes, după cum anunță Fundația Națională pentru Tineret.

Informatia este transmisă de Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea, în calitate de partener al proiectului implementat de Fundația Națională pentru Tineret și cofinanțat de Primăria Municipiului Tulcea.

În cadrul proiectului „Reporter pentru Tineret” se organizează o serie de ateliere online în domeniul jurnalismului și scrierii creative, cu scopul de a sprijini tinerii în dezvoltarea abilităților lor de comunicare și analiză critică, aceștia având ocazia de a-și expune creațiile și de a le dezvolta alături de o echipă entuziastă și dedicată.

Cei ce sunt pasionați de jurnalism sau pur și simplu au plăcerea de a scrie și doresc să exploreze subiecte interesante și actuale, pot găsi link-ul pentru înscrierea la primul atelier organizat în cadrul proiectului și pe pagina de socializare a Fundației Județene pentru Tineret Tulcea.

Fiecare atelier va avea o temă distinctă, va fi susținut de experți din domeniul comunicării și a jurnalismului şi va avea un link distinct, ce va fi transmis pe mail fiecărui participant cu o zi înainte de către organizatori.
Atelierele au o durată de 2 ore și pentru participare este necesar un laptop/telefon cu cameră și cu acces la internet.

Mai mult, în cadrul proiectului se va organiza un concurs de articole scrise, pe 10 teme distincte, inspirate de comunitatea tulceană, unde tinerii își vor putea înscrie creațiile și vor putea câștiga un premiu în valoare de 500 de lei/ediție.

„Reporter pentru Tineret” reprezintă o inițiativă importantă pentru comunitatea din Tulcea, deoarece încurajează implicarea activă a tinerilor în problemele societății și îi sprijină în dezvoltarea competențelor necesare pentru a deveni cetățeni responsabili și informați.

Prin intermediul acestui proiect, Fundația Națională pentru Tineret, alături de Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea, doresc să creeze o comunitate online dinamică, unde tinerii pot discuta și dezbate problemele de actualitate, își pot împărtăși ideile și opiniile, și pot contribui la dezvoltarea unei generații de tineri informați, activi și responsabili.

(surse info, foto : fb FNT.Romania, fb fundatiatineret.tulcea)

Alte Articole

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

17 iulie 2024

Printr-un ordin apărut la începutul acestei săptămâni, Ministerul Educației (ME) a stabilit o nouă metodologie de acordare a burselor, ce se va aplica din anul școlar 2024-2025 și care conține…

CISTESTE MAI MULT
Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

15 iulie 2024

Organizația Salvați Copiii România trage un nou semnal de alarmă legat de „copiii pierduți până la examene”, adică acei copii care nu au promovat sau care nici nu au ajuns…

CISTESTE MAI MULT