Stiri din tulcea

Renovare energetică la IPJ Tulcea, prin PNRR

2 mai 2023
Renovare energetică la IPJ Tulcea, prin PNRR

Renovare energetică la IPJ Tulcea, prin PNRR

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a anunțat lansarea proiectului prin care vor fi reabilitate termic și modernizate 2 corpuri de clãdire (C1 și C16) de la sediul instituției.

Este vorba de un proiect finantat prin Planul Național de Redresare și Reziliențã, Componenta 5 – Valul Renovãrii, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficienþã energeticã în clãdiri publice, conform unui comunicat de presã emis de Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.

Contractul de finanțare al proiectului cu titlul „„Reabilitare termicã și modernizare spații de lucru la Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea – Pavilion C1 și C16”” a fost semnat la data de 21 martie 2023 iar data finalizãrii lucrãrilor este 21 septembrie 2025.
Valoarea totalã a proiectului (cu T.V.A.) este de 934.353,07 de lei.

Obiectiv general:

Realizarea investiției preconizate urmãrește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondialã de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitãțile și implicit protejarea mediului înconjurãtor.

Obiective specifice:

– reducerea consumului anual specific de energie pentru încãlzire cu 81.40%;
– reducerea consumului de energie primarã totalã cu 71.50%;
– reducerea emisiilor de CO2 cu 78.50%;

(sursã info, foto : comunicat de presã IPJ Tulcea, arhiva RD)