Regulament nou de parcări rezidențiale și publice în municipiul Tulcea

20 decembrie 2021 | Actualitate
Regulament nou de parcări rezidențiale și publice în municipiul Tulcea

Regulament nou de parcări rezidențiale și publice în municipiul Tulcea

„Vom avea un regulament nou de parcări rezidențiale și publice, o alocare corectă, echitabilă, transparentă și o aplicație online accesibilă tuturor pentru simplificarea acestui proces. În același timp, lucrăm la proiecte pentru construirea de noi locuri de parcare!”, a anunțat în această dimineață viceprimarul municipiului Tulcea, George Șinghi.

Principalele modificări:

  • preţul de pornire al unei parcări rezidențiale este stabilit la 150 lei pe an
  • în cazul în care numărul de solicitări depăşeşte numărul de locuri amenajate în parcarea de domiciliu sau reşedinţă ori atunci când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulţi locatari, atribuirea se va face prin licitaţie publică. Locul va fi astfel câștigat de cine oferă mai mult!
  • blocatoarele vor fi desființate, iar locul de parcare va fi rezervat doar între orele 16.30-08.00
  • atribuirea unui loc de parcare se va face numai după amenajarea, semnalizarea pe verticală şi orizontală şi numerotarea acestora de către administratorul parcării de reşedinţă
  • alocarea se va face pe zone, în etape, pentru fiecare zonă în parte fiind anunţate perioade diferite de desfăşurare
  • pentru a beneficia de un loc de parcare rezidențial, tulcenii trebuie să prezinte: documentul de identitate, certificat de înmatriculare sau autorizaţie provizorie de circulaţie, dovada deţinerii poliţei de asigurare RCA şi ITP valabil, document privind dreptul de folosinţă, certificat de încadrare în grupă de handicap, dacă este cazul, contract de vânzare-cumpărare, închiriere sau comodat al locuinței.
  • în cazul parcărilor publice din municipiu, Primăria Tulcea lucrează la implementarea unei aplicaţii mobile prin care șoferii vor putea plăti tarife orare sau abonamente anuale, pe timp de noapte sau de zi, fără loc rezervat. Acestea se vor putea plăti cu cardul sau prin SMS direct din aplicaţie, dar şi prin automate de plată.

singhi viceprimar tulcea

Regulamentul a fost în dezbatere publică, a fost un feedback din exterior, dar între timp am venit şi noi, cei din executiv, cu mici îmbunătăţiri şi clarificări.

Până la sfârşitul acestui an vom intra cu regulamentul spre aprobarea Consiliului Local!

Noi am inventariat, măsurat şi verificat toate locurile de parcare rezidenţiale şi publice din oraş. Acestea au fost transpuse într-o platformă online la care se lucrează.

Prin noul regulament alocarea de parcări către cetăţeni va fi luată de la zero. Noua alocare se va face prin platforma online pe care fiecare cetăţean o va putea accesa de acasă, sau la ghişeele Primăriei. Ei vor solicita locul de parcare dorit după ce vor intra pe hartă şi îl vor selecta.

În cazul celor rezidenţiale vor fi cu loc rezervat între orele 16.30-8.00. Acestea vor fi pe baza unui abonament anual care este stabilită prin regulament la 150 de lei pe an.

În cazul în care pe un loc de parcare aplică doi sau mai mulţi cetăţeni vor intra într-o procedură de licitaţie, astfel încât fiecare să liciteze o sumă. Fiecare va completa un formular online în care va introduce datele şi suma licitată, sesiunea va fi pe o săptămână sau două. La 1 februarie vom fi gata cu platforma, iar până la 1 martie vrem să lansăm deja primele licitaţii.

Pe timp de zi acestea vor fi disponibile oricărui cetăţean şi nu vor mai fi permise acele blocatoare deoarece cei care îl vor contracta vor avea drept asupra lui doar în intervalul orar menţionat. Dacă locul este liber în afara acestor ore se poate parca gratuit

a declarat viceprimarul George Şinghi pentru ziarul local.

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT