Stiri din tulcea

Reformă totală a structurii anului școlar, începând din toamna viitoare

31 martie 2022
Reformă totală a structurii anului școlar, începând din toamna viitoare

Reformă totală a structurii anului școlar, începând din toamna viitoare

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a anunțat ieri intenția de a schimba complet structura anului școlar, începând din toamna viitoare, relatează Biziday.ro. În loc de semestre, anul școlar va fi împărțit în cinci module, separate de patru vacanțe scurte între ele, la care se adaugă vacanța de vară.

Structura anului școlar, modificată radical: Cinci module de învățare, în  loc de semestre, și cinci vacanțe / Cîmpeanu: Vrem să renunțăm la  obligativitatea tezelor semestriale - HotNews.ro

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a propus de asemenea ca tezele să devină opționale, iar mediile să se încheie doar la finalul anului școlar!

Noua structură a anului școlar 2022-2023:

  • Modulul 1: 5 septembrie – 23 octombrie;
  • Vacanță de toamnă (toți elevii): 24-30 octombrie;
  • Modulul 2: 31 octombrie – 22 decembrie;
  • Vacanța de iarnă: 23 decembrie – 8 ianuarie;
  • Modulele 3 și 4: 9 ianuarie – 6 aprilie, cu o vacanță de o săptămână între ele, decisă de fiecare inspectorat școlar județean pentru toate școlile din județ în perioada 6-24 februarie;
  • Vacanța de primăvară: 8 aprilie – 23 aprilie;
  • Modulul 5: 24 aprilie – 16 iunie;
  • Vacanța de vară: 17 iunie – 4 septembrie.

Calendarul anului scolar 2022 2023 propunere module

În plus, fiecare școală va avea o săptămână de Școala Altfel, în perioada 26 februarie – 6 aprilie, și ca noutate o Săptămâna Verde, în perioada 19 aprilie – 16 iunie 2022.

Având în vedere relevanța tezelor, intenționăm să revizuim regulamentul în sensul renunțării la obligativitatea acestor teze. Fiecare profesor știe când trebuie să-și programeze aceste evaluări. Am luat act și de solicitarea elevilor și o susțin, aceea a unei evaluări standardizate, sumative, la final de an școlar, dar și una predictivă la început de an școlar.

a declarat ieri ministrul Educației. Acesta a precizat că deocamdată este certă doar structura anului școlar, celelalte fiind propuneri ale Ministerului Educației ce urmează a fi validate de experții în educație!

Noua structură a anului școlar 2022-2023 a fost propusă de ministrul Educației și aprobată în unanimitate de reprezentanții elevilor, ai profesorilor și ai părinților în ședința Consiliului pentru Dialog Social.

Calendarul anului școlar urmează să fie aprobat prin ordin de ministru și abia după publicarea în Monitorul Oficial acesta va intra în vigoare.

Surse: biziday.ro, edupedu.ro, Ilustrație: fanatik.ro