Recomandări IPJ Tulcea în contextul codului Galben de ploi și vânt valabil azi și mâine

11 aprilie 2023 | Actualitate
Recomandări IPJ Tulcea în contextul codului Galben de ploi și vânt valabil azi și mâine

Recomandări IPJ Tulcea în contextul codului Galben de ploi și vânt valabil azi și mâine

Având în vedere avertizările meteorologice de COD GALBEN, inclusiv pentru județul nostru, atenționare valabilă până mâine, 12 aprilie, ora 15.00, reamintim conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, precum și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și la cele de trafic, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.

Polițiștii rutieri tulceni sunt la datorie, pentru creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice și pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, fapt pentru care transmitem următoarele recomandări:

▪︎atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
▪︎utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
▪︎asigurați-vă că instalațiile de dezaburire, climatizare și ștergătoarele de parbriz ale autovehiculului funcționează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate, pentru o mai bună vizibilitate.
▪︎în condiții dificile de trafic, circulați cu viteză redusă, păstrați distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în timp util, iar fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.
▪︎evitați acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.
▪︎păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.
▪︎evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
▪︎înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi nu blocaţi intersecţiile!

Pietonilor le recomandăm să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.
Traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.
Înainte de a pleca la drum, vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți.

(surse info, foto : buletin informativ IPJ Tulcea, fb politiaromana.ro)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT