Stiri din tulcea

Recomadări DNSC în cazul mesajelor de tipul ‘tu ești în video’

18 august 2023
Recomadări DNSC în cazul mesajelor de tipul ‘tu ești în video’

Recomadări DNSC în cazul mesajelor de tipul ‘tu ești în video’

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC a publicat o serie de recomandări pentru cazurile în care observați că din contul dvs s-au transmis mesaje de tipul ‘seamănă cu tine’, ‘apari în acest video’ sau ‘tu ești în videoclip’ căruia atacatorii cibernetici îi alătură de regulă un link malițios sau potențial fraudulos.

Prin aceste mesaje atacatorii pretind că este vorba de un video sau o poză în care apare persoana căruia i-au transmis mesajul și de fapt este doar o metodă de a stârni curiozitatea potențialei victime și a o determina să dea click.

Potrivit DNSC, atacatorii au reactivat această metodă, după valul de postări sponsorizate care propagau tentative de fraudă.

În trecut, accesarea link-ului din aceste mesaje de pe dispozitiv redirecționa către site-uri de phishing sau care livrau malware, astfel încât cei vizați puteau pierde accesul la conturile Meta, puteau furniza date sensibile atacatorilor sau ajungeau chiar să se aboneze la anumite servicii cu suprataxă.

Prin urmare, în situația în care sunteți anunțați că din contul dvs s-au transmis mesaje de tipul ‘tu ești în videoclip’ , DNSC recomandă :

1. Schimbați imediat parola contului de Facebook și activați autentificarea în 2 pași (2FA)
2. Asigurați-vă că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook. Pentru asta, este necesar să vă logați în contul de Facebook și să navigați la categoria Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate) și apoi Settings (Setări). Ulterior, mergeți către categoria Permissions (Permisiuni) și apăsați pe Apps and Websites (Aplicații și Site-uri), pentru a verifica la ce aplicații ați oferit acces. Eliminați acele aplicații pe care le considerați suspecte. Apăsați pe aplicația respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicații terțe suspecte.
3. Verificați aplicațiile instalate pe dispozitiv, pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute.
4. Verificați setările de confidențialitate, pentru a vă asigura că nu există modificări, acordând atenție sporită aplicației Facebook și locațiilor pe care nu le recunoașteți, unde contul dvs. de social media apare ca fiind logat.
5. Scanați dispozitivul cu o soluție de securitate.

(sursă info și foto : DNSC.RO)