Rechizite pentru copiii din C.A Rosetti – una dintre cele mai izolate comune din România

21 septembrie 2023 | Educatie
Rechizite pentru copiii din C.A Rosetti – una dintre cele mai izolate comune din România

Rechizite pentru copiii din C.A Rosetti – una dintre cele mai izolate comune din România

Cei 45 de copii care locuiesc în satele tulcene C.A Rosetti, Letea, Periprava, Sfiștofca și Cardon au primit rechizite și materiale didactice, cele 5 sate formând una dintre cele mai izolate comune din România, aflată la peste 100 de km de primul oraș, conform unui comunicat de presă, transmis redacției de Asociația Pastel.

Asoc Pastel START EDU in CA Rosetti sept 23 1

În plus, școlile din C.A Rosetti, Letea și Periprava au fost dotate cu materiale educaționale, jocuri și produse de curățenie, pentru ca cei mici să înceapă anul școlar pregătiți.

Pentru aceștia, școala este singurul loc unde se întâlnesc, socializează și învață.

Potrivit sursei, majoritatea familiilor din aceste sate nu au posibilități materiale pentru a le asigura copiilor strictul necesar, deoarce nu își permit să meargă până în Tulcea să le achiziționeze, în condițiile în care drumul din localitate până în municipiu costă 200 de lei și este anevoios, implică deplasarea cu autoturismul și ambarcațiuni.

Inițiativa face parte din programul „Start EDU”, fiind al treilea an în care Asociația pastel se implică în comunitățile izolate unde copiii au nevoie de rechizite și materiale educaționale și al doilea an consecutiv în care prgramul are loc în județul Tulcea.

Prima ediție a proiectului StartEDU s-a desfășurat în 2022, în aceeași comunitate, cu următoarele rezultate :

  • medii mai mari și primul premiu I acordat în ultimii ani : Datorită materialelor șirechizitelor pe care le-am donat anul trecut, copiii au (re)descoperit plăcerea de a merge lașcoală, de a explora și de a-și dezvolta noi abilități. La $nalul anului școlar 2022-2023,mediile copiilor au fost considerabil mai mari decât cele din anul școlar precedent, iarprofesorii au fost mândri să acorde, după mult timp, un premiu I unui elev care a avutrezultate școlare foarte bune. Cu un an înainte, niciun elev nu s-a cali$cat pentru premiul I.
  • promovabilitate de 100% :  Promovabilitatea a crescut în școlile din Letea, Periprava și C.A. Rosetti, un rezultat mult îmbunătățit față de anii anteriori.
  • noi abilități învățate :  Foarte apreciate de elevi au fost activitățile care au implicat lucrulcu materialele craft. Datorită acestor activități, elevii s-au implicat în activități extrașcolare,care au presupus lucru tehnic și manual, și au putut accesa alte abilități (pe lângă celelogice, de memorare sau citire). În plus, faptul că elevii s-au implicat în activități de învățareși joc, complet noi, i-a ajutat să-și manifeste personalitatea.
  • procesul de predare s-a îmbunătățit :  Datorită noilor resursele (dicționare, caiete și $șede lucru), munca la clasă s-a îmbunătățit și a devenit mai e$cientă. În plus, profesorii auavut un spectru mai larg și divers de evaluare a cunoștințelor și de notare. Dacă înaintenotau elevii doar după lecțiile din manuale, acum profesorii au ținut cont, în procesul deevaluare, și de rezultatele din caietele de lucru și implicarea lor în activitățile extrașcolare.
  • egalitate de șanse în educație : Proiectul startEDU oferă egalitate de șanse tuturorcopiilor, iar asta s-a văzut în comunitatea din C.A. Rosetti. Copiii au primit toți aceleași kituricu materiale, pentru a avea acces egal la activități educative și la jocuri. Sunt gesturiimportante, care dacă sunt învățate la timp pot avea un impact pozitiv în vieților lor deadolescenți și, mai apoi, de adulți.

(sursă info şi foto : comunicat de presă Asociația Pastel)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT