Reacția oficială a Poliției Locale Tulcea cu privire la evenimentul de la începutul săptămânii

9 decembrie 2022 | Actualitate
Reacția oficială a Poliției Locale Tulcea cu privire la evenimentul de la începutul săptămânii

Reacția oficială a Poliției Locale Tulcea cu privire la evenimentul de la începutul săptămânii

În urma incidentului produs luni, 5 decembrie, în Piața Civică, când un polițist din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Tulcea a fost lovit de 2 tineri ce tulburau liniștea publică, instituția tulceană a publicat un comunicat din care aflăm că , în urma apelului formulat, pentru cei doi agresori s-a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Inițial a fost stabilită măsura arestului la domiciliu.

Politistul local a fost lovit cu pumnii și cu picioarele, provocându-i-se răni în zona capului și a pieptului, de către cei 2 tineri, după ce aceștia au fost rugați să se liniștească și au refuzat.

Agresorii se aflau într-un grup de tineri ce erau în stare de ebrietate și au tulburat linistea publică în zona patinoarului din Piata Civică, o locație preponderent vizitată de mame cu copii mici.

Imediat au fost alertate echipajele poliției locale precum și cele ale poliției municipiului Tulcea și ale jandarmeriei și cei doi tineri au fost identificați și reținuți.

„Dorim să aducem mulțumiri atât poliției naționale și jandarmeriei, pentru toate eforturile depuse care au dus la reținerea celor doi, precum și judecătorilor care au dispus măsura arestului preventiv și sperăm ca astfel să fie dat un exemplu pentru cei care se gândesc să mai agreseze un funcționar public care execută o activitate ce implică exercițiul autorității de stat”,

a scris Direcţia De Poliţie Locală a Municipiului Tulcea, ce aduce la cunoștința publicului prevederile legale extrase din Codul Penal, legate de acest caz:

Art. 257: Ultrajul
(1)Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

(2)Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

(3)Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al funcţionarului public.

(4)Faptele prevăzute la alin. (1)-(3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

Art. 371: Tulburarea ordinii şi liniştii publice
Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(sursă info și foto : fb DPLMTL)

Alte Articole

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

19 iunie 2024

Ministerul Mediului (MMAP) și Coaliția PRO DEEE au lansat campania de informare și conștientizare: ”Predați spre reciclare echipamentele electrice și electronice defecte!” iar Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a…

CISTESTE MAI MULT
Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

18 iunie 2024

A venit vara, vine și vacanța copiilor și ne pregătim de concedii, dar pentru a avea o vară lipsită de griji și fără incidente neplăcute, trebuie să ne formăm niște…

CISTESTE MAI MULT