Stiri din tulcea

Reabilitarea drumului Tulcea-Chilia Veche îngreunată de campania agricolă

25 august 2021
Reabilitarea drumului Tulcea-Chilia Veche îngreunată de campania agricolă

Reabilitarea drumului Tulcea-Chilia Veche îngreunată de campania agricolă

Lucrările demarate pe drumul județean DJ 222N Tulcea-Chilia Veche sunt în plină desfășurare, dar întâmpină probleme.
Din totalul de 42 kilometri, drumarii au finalizat de reabilitat doar 13 kilometri și asta din cauza campaniei agricole, precizează Consiliul Județean Tulcea într-o postare pe pagina sa de socializare.
reabilitare drum tulcea chilia veche 3 reabilitare drum tulcea chilia veche 2
Lucrările au fost finalizate pe un sector de 13 kilometri, din Chilia Veche spre Tulcea (aproximativ de la km 77+158 la km 64), constructorul precizând că, din cauza campaniei agricole, întâmpină dificultăți în transportul materialului necesar pentru întreținerea drumului, urmare a aglomerației din zona bac Tulcea-Tudor Vladimirescu.
Lucrările continuă în prezent în ritm susținut, fiind asigurat un depozit de 2500 de tone de material, precum și utilajele necesare: două autogredere, două cilindre compactoare, două buldozere cu scarificator, opt camioane și o cisternă.
se precizează pe pagina de socializare a instituției. Consiliul Județean Tulcea și-a asumat că vor repara inclusiv porțiunile de drum din punctele critice de la Pod Canal 36, Pod Canal Pardina și Pod Batac de pe DJ 222N Tulcea-Chilia Veche.
Până la finalizarea completă a reabilitării, executivul județean roagă cetățenii tulceni să fie înțelegători față de „dificultățile inerente apărute în desfășurarea circulației în zonă”.