Reabilitare și modernizare străzi, în zona de sud a municipiului

12 iunie 2024 | Actualitate
Reabilitare și modernizare străzi, în zona de sud a municipiului

Reabilitare și modernizare străzi, în zona de sud a municipiului

Mâine, 13 iunie 2024, vor începe lucrările de reabilitare pe strada Plugarilor, tronsonul cuprins între interesecțiile cu str. Viticulturii și str. Primăverii, fiind necesară oprirea traficului pe ambele sensuri, după cum a anunțat Primăria Municipiului Tulcea.

Primaria Tl str Plugarilor reabilitare segment start iun 24

Se vor derula lucrări de decopertare sistem rutier existent, realizarea fundației din piatră și turnare straturi asfalt (sistem rutier și trotuare noi).
Potrivit sursei, reabilitarea străzii se va realiza pe parcursul a două luni, iar accesul riveranilor pe tronsonul în lucru va fi permis în funcție de evoluția lucrărilor.

Tot în zona de sud a municipiului Tulcea, pe str. Eternității au început lucrările Aquaserv pentru înlocuirea rețelei vechi de distribuție apă și se lucrează pe segmentul cuprins între străzile C. Gavrilov și Rosmarin, în această săptămână realizându-se sondaje în subteran pentru identificarea traseului conductei.

Potrivit Primăriei Tulcea, operațiunea de înlocuire a conductelor vechi cu cele noi, ce va urma acestor sondaje, va dura 4 săptămâni.

Lucrarea Aquaserv se corelează cu alte lucrări de modernizare a străzii, pe toată lungimea ei, executate de ceilalți constructori angrenați:
– modernizare și extindere iluminat public;
– trecere în subteran rețea electrică + realizare branșamente electrice la utilizatori;
– trecere rețele operatori în subteran + realizare branșamente la utilizatori: operatori de telefonie, cablu și internet (Vodafone, Orange, Digi, RDS etc).
Termenul estimat pentru aceste lucrări este 8 august.

Primaria Tl str Eternitatii modernizata la toamna 24

După toate acestea, se va putea trece la execuția proiectului de reabilitare a infrastructurii rutiere pe toată lungimea străzii Eternității (fundație straturi de piatră, straturi asfalt).

Primăria Tulcea a subliniat faptul că lucrările vor genera disconfort în trafic, fiind vorba de lucrări complexe, foarte diferite din punt de vedere tehnic, dar absolut necesare pentru o reabilitare temeinică.

În acest context, antreprenorii implicați, precum și reprezentanții instituției, vor depune eforturi pentru ca ritmul să fie cât se poate de bun și din toamna acestui an,  strada Eternității va fi  modernizată în întregime, subteran și suprateran.

((surse info, foto : fb primariatulcea, tulcea-city)

Alte Articole

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

19 iulie 2024

În cursul acestei zile, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de izbucnirea unui incendiu la vegetație…

CISTESTE MAI MULT
Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

19 iulie 2024

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în zilele de 31…

CISTESTE MAI MULT