Stiri din tulcea

Rata șomajului în creștere în județul Tulcea

21 iulie 2023
Rata șomajului în creștere în județul Tulcea

Rata șomajului în creștere în județul Tulcea

După 4 luni în care rata șomajului în județul nostru a înregistrat scăderi, la jumătatea anului avem o creștere a numărului de șomeri, în evidențele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM)  Tulcea, la sfârșitul lunii iunie, fiind înregistrate 2693 de persoane fără un loc de muncă, ceea ce înseamnă o rată a somajului de 3,71% la nivel județean, cu o creștere de 0.05 pp față de luna anterioară (3,66%).

Din totalul de șomeri tulceni, 1349 erau femei, doar 514 erau beneficiari de indemnizație de somaj și majoritatea erau din mediul rural (1932).

Ponderea cea mai mare în totalul șomerilor încadrați în evidențele AJOFM Tulcea o au șomerii cu studii gimnaziale (43,5%), urmați de cei cu studii liceale (25,88%), iar în funcție de vârstă, procentul cel mai mare aparține tinerilor sub 25 de ani (20%).

AJOFM somaj crestere iun 23 stire iul 23

În acest context, sunt binevenite cursurile organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea în cadrul proiectului „MASuri de ocupare și antreprenoriat pentru TineRii NEETs – MASTER NEETs”, printre care cursul de “Florar decorator”.

Acest program de formare profesională este adresat tinerilor NEETs (tineri care au vârsta cuprinsă între 16 si 29 de ani, nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învațământ sau de formare profesională).

AJOFM Tl curs florar iulpt aug 23

Cursul de “Florar decorator” va începe în data de 21 august 2023.

(surse info, foto : comunicat de presă AJOFM Tl, fb AJOFMTULCEA, stiri-economice.ro)