Stiri din tulcea

Rata de infectare în municipiul Tulcea a depășit 6 la mie

8 octombrie 2021
Rata de infectare în municipiul Tulcea a depășit 6 la mie

Rata de infectare în municipiul Tulcea a depășit 6 la mie

Locuitorii municipiului Tulcea au primit în această după-amiază un mesaj Ro-Alert prin care erau înștiințați că rata de infectare în oraș a ajuns la 6,12 la mie!

Ca urmare, locuitorii municipiului Tulcea sunt obligați să poarte mască atât în spațiile publice închise, cât și în cele deschise.

Iată incidența transmisă azi de DSP Tulcea din cele mai afectate localități din județ:

rata incidenta localitati tulcea

Deocamdată Prefectura Tulcea încă nu a anunțat noi măsuri instituite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență!

Însă, conform hotărârii anunțate sâmbăta trecută de Raed Arafat noile măsuri de gestionare a pandemiei de COVID, în localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori ar fi următoarele:

  • în primul rând, în carantina de weekend, accesul la anumite activităţi este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, nu și celor testate!
  • masca devine obligatorie și pe stradă, dar doar în zone aglomerate, nu și dacă persoana este singură sau în familie.
  • programul activităților economice, inclusiv magazine și restaurante, este permis până la ora 24:00, iar în weekend, până la ora 22:00, când incidența este între 6 și 7,5 la mie.
  • localitățile cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală.
  • accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.
  • școlile rămân deschise și dacă incidența trece de 6 la mie. Vor fi închise clase sau școli, individual, în funcție de apariția cazurilor de COVID.