Stiri din tulcea

Propunerea ministrului Educaţiei : fără școală în luna aprilie

24 martie 2021
Propunerea ministrului Educaţiei : fără școală în luna aprilie

Propunerea ministrului Educaţiei : fără școală în luna aprilie

Ieri, 23 martie, ministrul Educaţiei a anunţat schimbări în ceea ce priveşte structura acestui an școlar, prima modificare, prelungirea vacanţei de primăvară din 2 aprilie pâna în 4 mai, adică o vacanță lungă de peste 4 săptămâni, fiind un motiv de bucurie pentru toți copiii. Cine nu-şi dorește mai mult timp de joacă ? Dar propunerea ministrului Sorin Cîmpeanu vine din dorința de a „reduce mobilitatea” în această lună ce se anunță a fi foarte dificilă din punct de vedere epidemiologic.

„Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat”, a spus ministrul Cîmpeanu, citat de Agerpres, subliniind că durata semestrului al doilea nu va fi prelungită.

El a adăugat însă că extinderea perioadei vacanţei de primăvară are și dezavantaje şi a vorbit despre faptul că Evaluarea naţională ar urma să se organizeze după Bacalaureat și evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie, ar trebui mutată în luna mai.