Stiri din tulcea

Propunere : stadionul DELTA TULCEA să poarte numele sportivului Gheorghe Iamandi

6 februarie 2024
Propunere : stadionul DELTA TULCEA să poarte numele sportivului Gheorghe Iamandi

Propunere : stadionul DELTA TULCEA să poarte numele sportivului Gheorghe Iamandi

„Astăzi a plecat dintre noi Gică Iamandi. Un caracter puternic, un luptător, un fotbalist ce a umplut de bucurie sufletele a mii de tulceni, ultimul și cel mai mare reprezentant al epocii romantice a fotbalului tulcean!,
scrie pe pagina oficială a FC Delta Tulcea, find astfel anunțată, în această dimineață, moartea unuia dintre cei mai iubiți sportivi tulceni : Gheorghe Iamandi.

Tot în această dimineață, edilul orașului,Ștefan Ilie, a spus că va propune Consiliului Local Tulcea ca stadionul municipiului să poarte numele „DELTA TULCEA – GHEORGHE IAMANDI”, pentru meritele sportive și pentru calitățile umane excepționale ale acestui „simbol al fotbalului tulcean”.

FC Delta Tulcea Stadionul municipal

Potrivit primarului Ștefan Ilie, Gheorghe Iamandi „a practicat și a promovat fotbalul curat, construit pe baze solide, alături de oameni onești, onestitate care i-a caracterizat întreaga viață” și avem datoria să-i cinstim activitatea pentru posteritate.

Și Primăria Municipiului Tulcea deplânge trecerea în neființă a lui Gheorghe Iamandi, un mare iubitor al orașului nostru, ce a fost component al clubului Delta Tulcea în calitate de jucător și antrenor.

Primaria Tulcea Gh. Iamandi tanar

În luna aprilie a acestui an, când ar fi împlinit 67 de ani, Gheorghe Iamandi ar fi sărbătorit și 40 de ani de când a ajuns în semifinala Cupei Campionilor Europeni, alături de Dinamo București.

Gheorghe Iamandi s-a născut în București în data de 7 aprilie 1957.

Cei care doresc să își ia rămas-bun o pot face la Catedrala ,,Sfântul Nicolae”, urmând ca înmormântarea să aibă loc joi, 8 februarie.

Dumnezeu să-l odihnească în Pace!

(surse info, foto : fb FC Delta Tulcea, fb stefan.ilie.tulcea, fb primariatulcea)