Stiri din tulcea

Proiectul privind promovarea produselor deltaice a ajuns la final

20 ianuarie 2023
Proiectul privind promovarea produselor deltaice a ajuns la final

Proiectul privind promovarea produselor deltaice a ajuns la final

Conferința de închidere a proiectului – Cooperare pentru promovarea produselor și serviciilor cu specific local din teritoriile GAL a avut loc ieri și potrivit președintele Grupului de Acțiune Locală (GAL) Dobrogea de Nord, Dan Drăgan, cel mai important lucru a fost identificarea producătorilor locali și oferirea unei platforme web – deltamarket.ro – realizată în cadrul acestui proiect, prin care aceștia să-și poată promova produsele, conform informațiilor publicate de ADI ITI Delta Dunării.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea economica a zonelor rurale, prin inițierea de acțiuni de cooperare interteritorială în vederea susținerii producătorilor locali, prin crearea unei rețele de promovare si valorificare a produselor cu specific local din teritoriile GAL-urilor partenere in proiect.

Proiectul, cu o valoare eligibilă de 219.676,41 Euro, finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, în cadrul PNDR 2014-2020, Programul LEADER, a fost coordonat de Asociația G.A.L. Razim, în parteneriat cu Asociația Grupul de Acțiune Locală Dobrogea de Nord, Asociația G.A.L. Delta Dunării și Asociația GAL Oamenii Deltei.

Președintele GAL Dobrogea de Nord a adăugat că în cel mult două săptămâni, va putea fi accesată Măsura 4 ce vizează îmbunătățirea sau extinderea serviciilor locale de bază destinate populației rurale, mai exact, o alocare de aproximativ 400.000 de euro (adăugând și fondurile EURI) pentru care comunele (UAT-urile) vor putea să depună proiecte de câte 34.000 de euro.

Adi ITI DD conf inchidere proiect GAL uri participanti
La eveniment au fost prezenți și beneficiari din mediul public și privat din teritoriile Grupurilor de Acțiune Locală implicate în proiect.

Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării a fost reprezentată la reuniune de Roxana Iacob – Expert accesare fonduri structurale și Petrică Neagu – Consilier tehnic PNDR.

(surse info și foto : itideltadunarii.com, fb itideltadunarii)