Stiri din tulcea

Proiectul privind prevenirea corupției la nivelul UAT-Județul Tulcea a ajuns la final

27 februarie 2023
Proiectul privind prevenirea corupției la nivelul UAT-Județul Tulcea a ajuns la final

Proiectul privind prevenirea corupției la nivelul UAT-Județul Tulcea a ajuns la final

 

Azi, 27 februarie 2023, a avut loc conferința de închidere a proiectului „Extinderea și îmbunătățirea modalităților de prevenire a corupției la nivelul UAT-Județul Tulcea” (cod SIPOCA 1117/cod MYSMIS 152016), cofinanţat prin Fondul Social European (FSE), Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), transmite Consiliul Județean Tulcea.

CJ Tl proiect anticoruptie la final feb 23

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 15 luni, cu o valoare totală eligibilă de 398.245,76 lei, și a avut ca scop : consolidarea capacității administrative a Consiliului Județean Tulcea prin creșterea integrității și reducerea vulnerabilităților la corupție prin dezvoltarea și implementarea unui sistem de integritate (care include standarde, politici și proceduri de etică și integritate), contribuind astfel la dezvoltarea unei administrații locale și județene eficiente, conform unui comunicat de presă CJ Tulcea, primit la redacție.

Concret, printre activităţile desfăşurate în cadrul proiectului se numără:
realizarea unui Ghid de bune practici în domeniul prevenirii și combaterii corupției și revizuirea unor proceduri la nivelul UAT Județul Tulcea;
campanii de conștientizare a publicului cu privire la corupție;
perfecționarea personalului din administrația publică locală în domeniul prevenirii și combaterii corupției;
– introducerea și certificarea standardului ISO 37001.

La conferința de azi au participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

CJ Tl proiect anticoruptie final DM MH feb 23

„Vreau să mulțumesc echipei de implementare care a făcut posibil ca acest proiect să fie dus la bun sfârșit.
Vreau să mulțumesc și colegilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție, care au fost parte în acest proiect și care ne-au instruit în domeniul prevenirii și combaterii corupției.
Comparativ cu celelalte proiecte aflate în derulare sau încheiate la nivelul instituției noastre, suma alocată acestui proiect nu este așa de mare, dar însemnătatea lui este deosebită prin problematica abordată.
Mulțumim echipei DGA și sperăm să continuăm colaborarea în acest domeniu“,

a transmis, în deschiderea evenimentului, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

CJ Tl proiect anticoruptie final partener feb 23

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a mulțumit celor două echipe de implementare a proiectului, respectiv Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Tulcea:

„Aș vrea să mulțumesc și celor de la primăriile din Sarichioi și respectiv Babadag, unde s-au desfășurat campanii de conștientizare a publicului cu privire la corupție.
Este de remarcat că în prezent sunt peste 30 de proiecte pe care le implementează instituția noastră, în valoare de peste 200 de milioane de euro.
Iată că Executivul Consiliului Județean reușește să ducă la bun sfârșit dezideratele de dezvoltare, prin accesarea diferitelor scheme de finanțare europeană“.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea – 27 februarie 2023, fb ConsiliulJudeteanTulcea)