Stiri din tulcea

Proiectul Festivalul Diversității Mahmudia Delta Dunării – ediția a V-a a ajuns la final

10 august 2023
Proiectul Festivalul Diversității Mahmudia Delta Dunării – ediția a V-a a ajuns la final

Proiectul Festivalul Diversității Mahmudia Delta Dunării – ediția a V-a a ajuns la final

Azi, 10 august, a avut loc conferința de închidere a proiectului Festivalul Diversității Mahmudia Delta Dunării – ediția a V-a , inițiat de Asociația Culturală ,,Centrul Cultural Delta Dunării” și organizat cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean Tulcea.

Proiectul a fost derulat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Mahmudia, Căminul cultural Mahmudia, Biblioteca Mahmudia, Comunitatea Rușilor Lipoveni Mahmudia și Școala Profesională „Vasile Bacalu“ Mahmudia, cu scopul de a promova caracterul multicultural specific județului nostru, a culturii naționale, a valorilor tradiționale locale precum și pentru a  promova turismul cultural al Deltei Dunării, cu tradițiile și obiceiurile sale, îmbinate armonios cu arta contemporană, conform comunicatului de presă CJ Tulcea transmis redacției.

Proiectul a vizat organizarea Festivalului Diversității de la Mahmudia iar expoziția de fotografie cu tema „Flora și Fauna din Delta Dunării“ a fost un important punct de interes pentru toți participanții la ediția din acest an.

CJ Tl conf. final proiect Fest Div Mahmudia lucrare aug 23

Câteva lucrări realizate în cadrul proiectului și expuse în timpul fetivalului au fost prezentate și la conferința de presă de azi, la care a participat și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, din partea Consiliului Județean Tulcea :

CJ Tl conf. final proiect Fest Div Mahmudia copii aug 23

„Consiliul Județean Tulcea a susținut acest eveniment organizat la Mahmudia, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, (ac fiind ) singura soluție din punct de vedere legal de a sprijini evenimentele culturale organizate pe raza județului Tulcea.
Insist asupra faptului că instituția noastră face eforturi constante pentru a contribui la organizarea evenimentelor mai mari sau mai mici de pe raza județului Tulcea, cu scopul clar de a diversifica oferta culturală din spațiul nord-dobrogean.
Vă felicităm, în acest sens, pentru tot ceea ce faceți pentru comunitatea din care faceți parte și să vă asigurăm de susținerea noastră pentru toate proiectele pe care ni le propuneți, în beneficiul direct al cetățenilor județului nostru“,

a transmis, în deschiderea conferinței, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.
(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)