Proiectul Bordel 2.0 ajunge și pe scena Teatrului „Jean Bart” Tulcea

9 mai 2024 | Cultura
Proiectul Bordel 2.0 ajunge și pe scena Teatrului „Jean Bart” Tulcea

Proiectul Bordel 2.0 ajunge și pe scena Teatrului „Jean Bart” Tulcea

Spectacolul teatral ”Bordel 2.0”, un proiect cultural co-finanțat prin Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) și inițiat de Asociația Epancin Art, va avea loc pe scena sălii mari a Teatrului ”Jean Bart” Tulcea, duminică, 12 mai 2024, cu începere de la ora 19.00, după cum ne-a transmis Centrul Cultural „Jean Bart“ Tulcea.

Tea JB Tl spectacol proiect Bordel 2.0 afis

Este vorba de un spectacol de comedie ce își propune să atace, prin elementele caracteristice unui teatru de revistă, o problemă socială ce mocnește în viața cotidianului românesc : problema traficului de persoane, conform unui comunicat de presă primit la redacție.

“Bordel 2.0” este un proiect adresat publicului tânăr și are la baza 11 spectacole jucate în 5 județe, printre care și Tulcea (alături de Brașov, Bihor, Vâlcea, Dolj).

Spectacolul „Bordel 2.0” va ajunge și la Centrul Cultural din comuna Jurilovca, sâmbătă, 11 mai 2024, cu începere de la ora 19:00.
Intrarea este liberă în toate spațiile în care proiectul Bordel 2.0 va avea reprezentații, în limita locurilor disponibile, ținând cont de toate măsurile legale (I.S.U.) ce țin de capacitatea și funcționalitatea sălilor.

Sinopsis
Bordel 2.0 este povestea unor opțiuni greșite care sunt camuflate în interiorul unor ambalaje frumoase. Costume, machiaj, parfum cu iz de show musical, toate invită spectatorul într-o călătorie spre o realitate ignorată: traficul de carne vie.
Evident, știm că prostituția e ceva ilegal, imoral, greșit și totuși… este opțiunea unora. De ce? Sărăcia? Da! Ignoranța? Probabil. Adevărul e că uneori e pur și simplu o alegere atrăgătoare ce stă sub semnul promisiunii unei vieți mai bune, mai bogate, mai ușoare.
Bordel 2.0  este un spectacol despre acele momente în care ne lăsăm păcăliți de propriile vise care, fără să ne dăm seama, au devenit iluzii care ne distrug încet.

Așa cum sugerează și titlul, spectacolul se centrează în jurul unui subiect delicat. Prostituția generează o poveste ce pune accentul pe slăbiciunile, frustrările și nevoile ființei umane.

Mecanismul pervers din spatele ideii de proxenetism este sugerat cu mult umor și ironie, decupând, în acest sens, situații de viață care reprezintă acele momente când suntem păcăliți să luăm decizia greșită fie din cauza naivității, fie ca urmare a unui discurs convingător .

„Consider necesar acest gen de spectacol în contextul teatral actual, el punând în lumina reectoarelor o realitate nu pentru a o condamna ci pentru a oferi posibilitatea reexiei şi a unui dialog sincer. Faptul că spectatorii sunt distribuiți într-un rol acv permite o conşenzare mai puternică a fenomenului de proxenesm.“, explică Andreea Iacomiţă, regizorul spectacolului.

Proiectul Bordel 2.0, ce cuprinde spectacole, workshopuri, proiecții video și dezbateri, realizate prin implicarea a 8 artiști în cadrul unei campanii de comunicare direcționată grupului țintă, dar si publicului larg, este despre „FORȚA de a SPUNE NU”, cu scopul de a preveni PROXENETISMUL !

(surse info, foto : comunicat de presă Bordel 2.0, Centrul Cultural „Jean Bart“ Tulcea, fb EpancinArt)

Alte Articole

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

18 iunie 2024

Serile de film organizate de Tulcea Film Society au avut loc, până acum, la Casa Avramide din municipiu, dar începând de mâine, 19 iunie, și până duminică, 23 iunie 2024,…

CISTESTE MAI MULT
Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

11 iunie 2024

Muzeul de Artă Tulcea din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea ne invită la deschiderea expoziției „3 dialoguri cu natura”, ce va avea loc în această vineri, 14…

CISTESTE MAI MULT