Proiecte de peste 20 de milioane de euro urmează să fie aprobate azi de consilierii locali tulceni

19 mai 2022 | Economie
Proiecte de peste 20 de milioane de euro urmează să fie aprobate azi de consilierii locali tulceni

Proiecte de peste 20 de milioane de euro urmează să fie aprobate azi de consilierii locali tulceni

 

Trei proiecte finanțate prin PNRR și un al 4-lea realizat prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, cu o valoare totală de circa 2,09 milioane de Euro, urmează să fie discutate azi, 19 mai , în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Tulcea, pe a cărei ordine de zi se află 4 proiecte de hotărâre ce vor fi supuse spre aprobare, potrivit infomațiilor publicate de edilul orașului, Ștefan Ilie.

Este vorba de un prim proiect finanțat prin PNRR prin care se vor amenaja peste 9,9 km de piste pentru biciclete, în valoare de 1.980.000 Euro exclusiv TVA.

Celelalte două proiecte ce vor fi realizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au ca obiective construirea a 72 de locuințe pentru specialiștii din medicină și învățământ, respectiv construirea a 72 de locuințe sociale pentru tinerii aflați in dificultate și au o valoare totală de peste 11,6 milioane de Euro

Ultimul PROIECT DE HOTĂRÂRE aflat pe ordinea de zi este cel privind ”trecerea din domeniul public al județului Tulcea în domeniul public al municipiului Tulcea a străzii Viticulturii, pentru încadrarea acesteia în categoria drumurilor de interes local, în vederea derulării unor obiective de investiții” și șe referă la reabilitarea străzii Viticulturii printr-un proiect finanțat prin programul „Anghel Saligny”, în valoare de 7.331.000 Euro inclusiv TVA.

Pe lângă strada Viticulturii, investiția cuprinde și străzile:
9 Mai, Silvestru, Pictor Alexandru Ciucurencu, Pescarilor, Prudentei, Malcoci, Salcamilor, Zimbrului, Agricultori, Elena Doamna, Calugareni, Rosmarin, Aleea Mugurel, Aleea Paunului, Miron Costin, Aleea Miron Costin, Aleea Razboieni, Gazelei, Energiei, Horia, Closca, Crisan, Campului, Aleea Cristina, Meduzei, Pinului, Alea Chiparosului, Aleea Socului, Aleea Sulfinei, Mahmudiei (intersectie Viticulturii-sens giratoriu), Vărărie Balta, Taberei, Rogozului, Racului.

Lista PROIECTELOR DE HOTĂRÂRE privind aprobarea proiectului în cauză a fost publicată de Primăria Tulcea:

– P.H. privind aprobarea proiectului “Asigurarea infrastructurii pentru biciclete” și a cheltuielilor legate de proiect.

– P.H. privind aprobarea proiectului “CONSTRUIREA LOCUINȚELOR DE SERVICIU nZEB PLUS PENTRU SPECIALIȘTII DIN SĂNĂTATE ȘI ÎNVĂȚĂMÂNT ÎN MUNICIPIUL TULCEA” și a cheltuielilor legate de proiect.

– P.H. privind aprobarea proiectului “CREȘTEREA ACCESULUI LA LOCUINȚE DE CALITATE PENTRU TINERII AFLAȚI ÎN DIFICULTATE PRIN CONSTRUIREA DE LOCUINȚE nZEB PLUS – PENTRU TINERI ÎN MUNICIPIUL TULCEA” și a cheltuielilor legate de proiect.

– P.H. privind trecerea din domeniul public al județului Tulcea în domeniul public al municipiului Tulcea a străzii Viticulturii, pentru încadrarea acesteia în categoria drumurilor de interes local, în vederea derulării unor obiective de investiții.

( surse info și foto : stefan.ilie.tulcea, primariatulcea)

Alte Articole

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

18 iunie 2024

Firmele care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj…

CISTESTE MAI MULT
A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

10 iunie 2024

  Începând de azi, 10 iunie, românii care vor să economisească pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv…

CISTESTE MAI MULT