Prohibiția generală la pescuit pe 2024 a ajuns la final

7 iunie 2024 | Actualitate
Prohibiția generală la pescuit pe 2024 a ajuns la final

Prohibiția generală la pescuit pe 2024 a ajuns la final

 

Începând de mâine, 8 iunie, se va putea pescui în habitatele piscicole naturale de pe teritoriul RBDD, deoarece se ridică prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial.

În acest context, Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD) reamintește că practicarea pescuitului recreativ/sportiv în perimetrul RBDD se face în baza permiselor de acces în Rezervație și de pescuit recreativ/sportiv emise și eliberate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, iar pescarii ce desfășoară activități de pescuit recreativ/ sportiv pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” nu pot transporta o cantitate de pește mai mare de 10 kg/pescar sau 15 kg/familie, indiferent de numărul de zile în care au desfășurat activitatea.

Tot pe teritoriul RBDD, în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor știucă, șalău, somn și crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii (catch & release), cu reținerea unui singur exemplar/zi, dintr-o singură specie.

În ceea ce privește finalul prohibiției generale la pescuit, există totuși o excepție, și anume interzicerea pescuitului comercial, recreativ/sportiv și familial al speciei lin (Tinca tinca), ce începe de azi, 7 iunie, pentru o perioadă de aproximativ o lună ( până pe 6 iulie inclusiv), conform Ordinului de prohibiție nr. 561/2023/11/2024, art 6, lit k.

Tot în aceste zile, Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD) le-a transmis pescarilor comerciali care vor să captureze raci (Astacus leptodactylus), că trebuie să depună cerere până pe data de 2 august 2024 în vederea alocării cotelor individuale.

ARBDD plasa raci

În acest sens, ARBDD informează că, prin STUDIUL DE EVALUARE A RESURSELOR ACVATICE VII ÎN VEDEREA STABILIRII CAPTURII TOTALE ADMISIBILE (TAC) PE SPECII ȘI ZONE ÎN RBDD (COMPLEXURILE LACUSTRE DIN RBDD, DUNĂREA ȘI BRAȚELE SALE, MAREA NEAGRĂ) ÎN ANUL 2024, a fost propusă o cotă de 41,41 tone raci pentru un efort de pescuit de maxim 100 pescari comerciali.

Aceștia trebuie să depună documentele în vederea obținerii actelor de reglementare pentru activitatea de capturare Astacus leptodactylus (rac) în RBDD.

(sursă info și foto : fb ARBDD)

Alte Articole

Ziua Silvicultorului 2024 a fost sărbătorită la Tulcea

Ziua Silvicultorului 2024 a fost sărbătorită la Tulcea

20 iunie 2024

În fiecare an, începând din 1991, în luna iunie este marcată Ziua Silvicultorului, o sărbătoare oficială legiferată prin Statutul Personalului Silvic iar în acest an ea a fost sărbătorită la…

CISTESTE MAI MULT
Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

19 iunie 2024

Ministerul Mediului (MMAP) și Coaliția PRO DEEE au lansat campania de informare și conștientizare: ”Predați spre reciclare echipamentele electrice și electronice defecte!” iar Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a…

CISTESTE MAI MULT