Stiri din tulcea

Programul oficial al Zilelor Municipiului Tulcea

10 august 2021
Programul oficial al Zilelor Municipiului Tulcea

Programul oficial al Zilelor Municipiului Tulcea

Primăria Municipiului Tulcea a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, programul oficial al ZILELOR MUNICIPIULUI TULCEA din acest an! Ca noutăți – concerte de muzică lăutărească și romanțe, târg de creații și Studio de Casting pe strada Unirii.

Programul complet:

La CASA AVRAMIDE:
14-15 august 2021 – 10.00 – 22.00 Târg de creații de autor „Iarmaroc Design Fair” – I-a ediție
Vor fi prezenți 15 designeri din toată țara cu diverse obiecte de autor, creații proprii: ceramică, bijuterii, articole vestimentare, împletituri, obiecte lucrate în lemn, lucrări de artă plastică, accesorii din piele. Atmosfera va fi întreținută de două sound-system-uri ce vor avea la dispoziție o colecție de muzică pe discuri de vinil (selecție de muzică clasică și ambientală).
Târgul este organizat de Primăria Municipiului Tulcea în parteneriat cu ICEM Tulcea.

La CIUPERCA (ZONA PATINOAR):
13 august – 13:00 – 23:00 Muzică ambientală
14 august – 19:30 – 22:00 Ansamblul Artistic „Baladele Deltei” – Seară Folclorică Multietnică
15 august:
*13:00 – muzică ambientală
*18.30 – 22.00 Program artistic oferit de ,Ansamblul Artistic Baladele Deltei”, Ansamblul Folcloric „Dorulețul” Tulcea, Ansamblul „Cununița” Topolog, Ansamblul „Golovița” Ceamurlia de Jos, Ansamblul „Dobrogeanca” Ceamurlia de Jos. Trupele de dans ale Casei Sindicatelor Tulcea: WE ARE, TL HOPE, TL SHINE, și TL TAUNDER
Program operatori economici: 13 – 14 – 15 august 2021

În PIAȚA CIVICĂ:
Târg de meșteri populari – 13 -15 august – Participă 64 meșteri populari din toată țara.
13 august – 13:00 – 23:00 Muzică ambientală
14 august:
* 17:00 – 20:00 Program artistic oferit de Ansamblul Artistic ,,Baladele Deltei”, Ansamblul „Doina Casimcei”, Ansamblul „Plai de dor”, Ansamblul „Ghiocel de la Luncavița”, Ansamblul „Altițe Dobrogene”, Ansamblul Folcloric „Danubius”. Apoi trupele de dans „Let’s Go Dance” și „Black and White”.
* 20:30 CONCERT: Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu.
„Taraful Jean Americanu” a fost înființat de acordeonistul Shaun Williams, muzicolog american născut în Ohio, care s-a mutat în România pentru a-și face doctoratul în muzică tradițională românească. Corina Sîrghi, născută în județul Tulcea, este cântăreață de muzică lăutărească veche și romanțe.
15 august:
* 13:00 – 20:00 Muzică ambientală
* 20:30 CONCERT: Nea Vasile și Taraful de la Mârșa
Vasile Dinu din comuna Mârșa, județul Giurgiu, în vârstă de 85 de ani, este solist, dar și un foarte bun cântăreț la țambal. Taraful său are o reputație de necontestat. Este ultimul maestru al genului, care păstrează încă în repertoriul său caracteristicile secolelor XIX şi XX. De-a lungul carierei a cântat în nenumărate țări, din Rusia până în Franța, din Grecia până în Germania. Pe lângă concertele cu taraful propriu a colaborat printre alții cu Taraf de Haidouks, Zdob și Zdub – cu care a lansat celebrul hit ,,Dimineața pe răcoare” și Nightlosers, dar cea mai dragă amintire îi este când i-a cântat Regelui Mihai în persoană la o întâlnire în Franța în 1993.

ORĂȘELUL COPIILOR – tobogane gonflabile, mașinuțe electrice, diverși operatori economici.

COLEGIUL ECONOMIC DELTA DUNĂRII – VINERI, ora 17:00 – ceremonie festivă de dezvelire a unei plăci comemorative dedicate boierului-poet Alecu Văcărescu. Aceasta va fi găzduită de unul dintre panourile împrejmuirii existente ale Colegiului Economic Delta Dunării. O inițiativă Better Tulcea.

STRADA UNIRII va fi închisă devenind pietonală în perioada 13 august, ora 16.00 – 16 august, ora 08.00.

CASTING. 14-15 august.
Pe strada Unirii va fi instalat un pavilion în care va funcționa un Studio de Casting. Primăria Municipiului Tulcea în parteneriat cu Art Focus International și cu implicarea Asociației Ivan Patzaichin, vor produce și vor oferi gratuit un film de prezentare și promovare despre orașul nostru. Invităm tulcenii să participe la casting în vederea producției acestui film. Filmul iși propune sa promoveze diversitatea etnica și multiculturalitatea specifică orașului Tulcea. Autorii filmului caută fizionomii specifice zonei noastre pentru a reflecta diversitatea etnică.

Persoanele care vor lua parte la evenimente sunt rugate să păstreze regulile de distanțare fizică.

Primăria Municipiului Tulcea precizează că din cauza pandemiei COVID-19 nu a alocat buget pentru Zilele Municipiului Tulcea. Activitățile de mai sus au fost organizate în totalitate de Ansamblul Artistic Profesionist Baladele Deltei.

afis zilele municipiului tulcea