Programul estival de transport feroviar va începe sâmbătă pentru turiștii ce vor să ajungă în Delta Dunării

7 iunie 2022 | Turism
Programul estival de transport feroviar va începe sâmbătă pentru turiștii ce vor să ajungă în Delta Dunării

Programul estival de transport feroviar va începe sâmbătă pentru turiștii ce vor să ajungă în Delta Dunării

Din noaptea de 10/11 iunie 2022, toate trenurile duc la Marea Neagră, anunță CFR Călători, ce anunță astfel că startul programului estival de transport “Trenurile Soarelui” se va da în acest weekend.

Turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 11/12 septembrie 2022.

Timp de trei luni, toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate din Dobrogea.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 11 iunie 2022, 2 trenuri , IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982, vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre capitală sau Constanța.

Spre litoral, vor fi trenuri directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, sau se va asigura o conexiune rapidă din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 12 ani.

Tarife

Biletele la trenurile CFR Călători sunt accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

Tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța la clasa a 2-a, la tren IR este de 59,60 lei, la tren Regio-Expres este 33,20 lei și la tren Regio este 30,30 lei. La aceste tarife se aplică reduceri precum: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (de pe site sau aplicație) și de la automatele de vânzări bilete aflate în gările mari; 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoria, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie.

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație de 30 zile, utilizând următoarele canale de vânzare:
online de pe cfrcalatori.ro;
din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
de la automatele de vânzare bilete din gări;
de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, oferte sau tarife, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, secțiunea Mers Tren Trafic Intern, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), la numerele de telefon de la gările CFR publicate pe site la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/ sau să se adreseze personalului nostru din stații.

(sursă info și foto : comunicat de presă CFR Călători)

Alte Articole

Mirifica Delta Dunarii

Mirifica Delta Dunarii

30 mai 2024

Cu siguranta Delta Dunarii este un loc la care te-ai gandit sa ajungi cel putin o data in viata si sa te bucuri de liniste si relaxare in locuri unice…

CISTESTE MAI MULT
Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

24 mai 2024

  Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, aflat la Mila 23, locul de naștere al marelui nostru campion la canoe (perioada 1967 – 1984), este deschis pentru public,…

CISTESTE MAI MULT