Stiri din tulcea

Profesorii tulceni vor participa la cursuri inovative de educaţie digitală, printr-un proiect cu Primăria Tulcea

10 noiembrie 2021
Profesorii tulceni vor participa la cursuri inovative de educaţie digitală, printr-un proiect cu Primăria Tulcea

Profesorii tulceni vor participa la cursuri inovative de educaţie digitală, printr-un proiect cu Primăria Tulcea

O echipă de specialiști în educație digitală va susține profesorilor tulceni cursuri de pregătire în utilizarea platformelor digitale, anunţă primarul Ştefan Ilie. Este vorba despre cursurile Academiei Profesorului Digital, proiect iniţiat de celebrul profesor de istorie, Marcel Bartic.
 marcel bartic
Cu ajutorul acestor platforme, cadrele didactice vor putea să creeze lecții digitale, teste standardizate și tehnici de comunicare și gestionare a conținutului educaţional.
Digitalizarea este un fenomen cu care trebuie să ținem pasul, mai ales în învățământ, iar pandemia ne-a arătat că suntem deficitari la acest capitol.
Deși sunt de părere că educația desfășurată în școală nu poate fi înlocuită, putem folosi această perioadă ca pe un moment propice pentru acomodarea cu cele mai moderne instrumente disponibile în educație, foarte utile în orice condiții.
cursuri educatie digitala profesori tulcea
Am luat parte la o întâlnire online, în urma căreia am pus bazele unui grup de lucru format în jurul unor profesioniști din domeniul educației. Proiectul ,,Academia Profesorului Digital”, coordonat de profesorul Marcel Bartic, este creat de Alianța pentru Educație Remedială, o ințiativă ce are la bază trei start-up-uri de profil: Brio.ro, Kinderpedia și LIVRESQ.
Sesiunile de formare vor începe la sfârșitul acestei luni și sunt convins de succesul acestora.
Trebuie să menționez cooperarea exemplară dintre echipa de proiecte a Primăriei Municipiului Tulcea și Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic, cărora le mulțumesc pentru implicare. Profesorii tulceni vor să învețe!
a declarat primarul Ştefan Ilie.
pavel viorica isj tulcea

Pe 26 noiembrie vom avea o întâlnire cu toţi directorii de şcoli din judeţ şi domnul profesor Marcel Bartic la Sala de Festivităţi a Palatului Copiilor, pentru a le prezenta proiectul Academia Profesorului Digital. Apoi directorii vor dispersa informaţiile către toţi profesorii tulceni, care cu siguranţă vor fi interesaţi de aceste cursuri gratuite. O parte dintre ei au mai făcut cursuri de educaţie digitală încă de anul trecut, de când cu pandemia, prin Casa Corpului Didactic din Tulcea, dar proiectul Academiei Profesorului Digital este altceva.

a declarat Viorica Pavel, inspectorul școlar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea.

Mai multe informaţii despre proiect: