Stiri din tulcea

Profesorii nevaccinați și netestați trimiși la odihnă de ministrul Sănătății, peste pragul de 6 la mie

20 august 2021
Profesorii nevaccinați și netestați trimiși la odihnă de ministrul Sănătății, peste pragul de 6 la mie

Profesorii nevaccinați și netestați trimiși la odihnă de ministrul Sănătății, peste pragul de 6 la mie

Profesorii care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu au făcut-o, nu au trecut prin boală și nici nu vor să se testeze, nu vor mai putea preda fizic, atunci când pragul de infectare cu coronavirus va fi mai mare de 6 la mie, a anunțat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, relatează digi24.

„Să se odihnească puțin”, a fost mesajul tranșant al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu pentru acești profesori.

Cîmpeanu a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că toate cadrele didactice au acces nediscriminatoriu în şcoli până la pragul de șase la mie.

Este vorba de acces nediscriminatoriu în şcoli până la pragul de şase la mie, iar peste pragul de şase la mie, pentru acei colegi care au avut posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat, precum şi pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală şi nici nu s-au vaccinat, va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore, trei zile.

Dacă nici nu s-au vaccinat, dacă nici nu doresc să fie testaţi, testarea fiind asigurată de către DSP, având posibilitatea sigur şi testare în regim privat, doar că nu avem în vedere decontare acestor cheltuieli atâta vreme cât există posibilitatea de testare prin Direcţiile de Sănătate Publică, sigur că în această situaţie va trebui să nu mai oferim avantajul posibilităţii de predare fizică acelor colegi.

a transmis ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă aceştia vor fi concediaţi, Cîmpeanu a răspuns: „Nu concediaţi, până la coborârea ratei de infectare la şase la mie să se odihnească puţin.”

„E greu de înțeles – să ai posibilitatea să te vaccinezi și să nu o faci, evident în situații în care nu sunt constrângeri de natură medicală”, a mai subliniat ministrul.

(sursă info și foto: digi24.ro)