Primul caz de Omicron în Tulcea, la un polițist de frontieră

6 ianuarie 2022 | Sanatate
Primul caz de Omicron în Tulcea, la un polițist de frontieră

Primul caz de Omicron în Tulcea, la un polițist de frontieră

Un angajat al Poliției de Frontieră Tulcea, detașat la Sulina, a fost confirmat ieri cu Omicron, varianta nouă a SARS-C0V-2.

Aseară a fost declarat un caz pe Tulcea cu Omicron.
Analiza s-a efectuat la Institutul Matei Balș cu confirmare în data de 05 ianuarie.
Este vorba despre o persoană de loc din București care s-a deplasat la Sulina în intervalul 18 – 21 decembrie 2021, cu cazare la Centrul de cazare aparținând Poliției de frontieră.
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 ani, nevaccinat, angajat la Poliția de frontieră Tulcea.
Este izolat la domiciliul său din București și îi expiră perioada de izolare pe 10 ianuarie.  Starea lui de sănătate este bună, s-a discutat cu dânsul de dimineață.

a declarat pentru Radio Delta, directorul Direcției de Sănătate Publică Tulcea, Mihaela Nicolau.

Și Garda de Coastă a venit cu precizări:

Din informatiile pe care le detinem in prezent, in perioada 18-21 decembrie a fost cazat un politist de frontiera la centrul de pregatire al Garzii de Coasta de la Sulina. Intrucat nu au fost planificate alte activitati in acea perioada, din cauza vremii si a apropierii sarbatorilor, in centrul de pregatire nu mai era cazata nicio alta persoana. Facilitatile centrului s-au rezumat doar la cazare, fara masa. Personalul aflat la sediul centrului a respectat masurile de protectie si asa cum este procedura, la eliberarea camerei, s-a procedat la dezinfectarea acesteia. Mentionam ca politistul de frontiera a fost confirmat pozitiv in data de 28 decembrie, la 7 zile dupa ce a parasit centrul de la Sulina. Din data de 18 decembrie pana in prezent nu au fost confirmate cazuri de infectare cu SARS COV 2 in randul personalului Garzii de Coasta din zona orasului Sulina.

Centrul de cazare din Sulina are 20 camere. Numarul personalului care deserveste centrul este in functie de activitatile care se desfasoara acolo.

Numărul cazurilor de COVID cu varianta Omicron a crescut la 183 în România, încă 91 de cazuri fiind confirmate miercuri, a informat Ministerul Sănătăţii, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în ultimele două zile, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” şi Institutul „Cantacuzino” au confirmat încă 91 de cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Este vorba despre 46 de bărbaţi şi 45 de femei, cu vârste cuprinse între 0 ani şi peste 80 de ani, din municipiul Bucureşti şi judeţele Braşov, Mureş, Constanţa, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeş, Călăraşi, Maramureş, Caraş-Severin, Prahova, Satu Mare, Timiş.

Nouă persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia şi Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Numărul cazurilor de infectare, la nivel naţional, cu varianta Omicron a ajuns la 183.

(sursă info: DSP Tulcea, agerpres.ro, sursă foto: Profimedia Images)

Alte Articole

S-a dat startul proiectului „Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării”

S-a dat startul proiectului „Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării”

18 iunie 2024

  Localitatea tulceană Sfântu Gheorghe este locul în care s-a dat startul proiectului "Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării", implementat de Crucea Roșie Tulcea, Sfântu Gheorghe…

CISTESTE MAI MULT
Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi !

Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi !

14 iunie 2024

  În fiecare an, pe 14 iunie, la nivel global este celebrată „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge” (World Blood Donor Day), scopul fiind de a mulțumi donatorilor voluntari de…

CISTESTE MAI MULT