Stiri din tulcea

Primele evaluări pentru un sistem de canalizare performant și nepoluant în municipiu

3 septembrie 2021
Primele evaluări pentru un sistem de canalizare performant și nepoluant în municipiu

Primele evaluări pentru un sistem de canalizare performant și nepoluant în municipiu

Azi a avut loc prima evaluare a probelor din cadrul proiectului pentru reducerea cantităților de nămol și a substanțelor nocive ale apelor menajere din sistemul de canalizare al municipiului Tulcea.

În acest context, primarul Ștefan Ilie a declarat că realizarea unui sistem de canalizare performant, nepoluant, care să se dezvolte eficient pentru toți locuitorii orașului este unul din obiectivele pe care și le-a asumat de la începutul mandatului.

În plus, edilul orașului își dorește și reabilitarea conductelor vechi și extinderea sistemului de canalizare pe străzile care nu beneficiază de acest serviciu extrem de important.

„Ani de zile societatea nu a performat, fiind sancționată de foarte multe ori, iar resursele utilizate nu au generat eficiența atât de mult dorită. S-au realizat sute de conexiuni fără un plan dinainte stabilit, fără o inventariere sau o mapare reală, iar pe multe alte străzi serviciul este inexistent.
Monitorizez personal lucrările în execuție și nu accept întârzieri nejustificate, solicitând în permanență calitate.”
a declarat primarul municipiului Tulcea.

A fost demarat și un audit pentru creșterea eficienței și calității serviciilor societății AQUASERV Tulcea.

Auditarea societății, a serviciului public tulcean de alimentare cu apă și de canalizare, are ca scop analiza funcțională, redefinirea structurii organizaționale, dimensionarea inteligentă a organizației și definirea sistemului de management al performanței.