Stiri din tulcea

Primele discuții pe tema Programului pentru Acvacultură și Pescuit 2021-2027, azi, la Tulcea

4 mai 2023
Primele discuții pe tema Programului pentru Acvacultură și Pescuit 2021-2027, azi, la Tulcea

Primele discuții pe tema Programului pentru Acvacultură și Pescuit 2021-2027, azi, la Tulcea

Prima sesiune de informare / promovare în domeniul pescuitului și acvaculturii cu privire la oportunitățile de finanțare europene prin Programul pentru Acvacultură și Pescuit (PAP) 2021-2027 a avut loc azi, în municipiul Tulcea.

Evenimentul s-a adresat beneficiarilor POP/POPAM, potențialilor beneficiari, acvacultori, piscicultori, procesatori, reprezentanți ai asociaților, federațiilor de profil, institute de cercetare din sector, reprezentanți ai UAT-urilor, FLAG-urilor etc , interesați de oportunitățile de finanțare în domeniul pescuitului și acvaculturii din județele Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea și Constanța.

CJ Tl PAP 1ul evenim promovare mai 23 2

La acest eveniment, organizat de Direcția Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, a participat și Lucian Simion, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, conform unui comunicat de presă remis redacției de Consiliul Județean Tulcea.

Sesiunea de informare și-a propus să prezinte principalele măsuri vizate de către Programul de Acvacultură și Pescuit 2021-2027, respectiv să răspundă la întrebările venite din partea potențialilor beneficiari și ai structurilor cu atribuții în domeniu.

Programul pentru Acvacultură și Pescuit asigură principalul sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului pescăresc din România în perioada de programare 2021-2027.

Obiectivele strategice ale programului urmăresc asigurarea condiţiilor pentru implementarea Politicii Comune de Pescuit în România, cu luarea în considerare a angajamentelor Comisiei Generale pentru pescuit în Marea Mediterană.

(surse info, foto: fb POPAM.2014.2020, comunicat de presă CJ Tulcea)