Primăvara debutează cu vreme schimbătoare, dar nu foarte rece, anunță ANM!

21 februarie 2022 | Actualitate
Primăvara debutează cu vreme schimbătoare, dar nu foarte rece, anunță ANM!

Primăvara debutează cu vreme schimbătoare, dar nu foarte rece, anunță ANM!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 21 februarie – 6 martie 2022. Potrivit specialiștilor, vremea va fi schimbătoare sub aspect termic, astfel că vor alterna zilele cu temperaturi mai scăzute cu cele mai calde.

Vremea va continua să fie mai caldă decât în mod normal pentru perioada de calendar, dar se vor înmulţi zilele cu precipitaţii în toate regiunile, reiese totodată din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 21 februarie – 6 martie.

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru ultima decada a lunii februarie, dar va intra într-un proces de răcire până în data de 23 februarie, astfel că mediile maximelor vor coborî de la 14 la 6 grade. După acest interval, vor fi variații termice, cu maxime mediate regional între 7 si 11 grade, cele mai calde zile estimate în 25 februarie și 5 martie. Și minimele vor avea fluctuații repetate, dar media acestora se va situa între -3 și 3 grade, cu cele mai reci perioade între 23 și 26 februarie, precum și între 28 februarie și 4 martie. Trecător vor fi precipitații, dar în 21, 23 și 27 februarie probabilitatea va fi ridicată ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse și să devină moderate cantitativ.

Prognoza meteo în Dobrogea:

În Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât normal la începutul intervalului, însă ulterior va marca un proces de răcire, astfel că maximele vor coborî de la medii de 12 grade, până spre 6 grade în data de 24 februarie. După o scurtă revenire, vor scădea din nou la aceleaşi valori în 28 februarie şi 1 martie, iar finalul de interval se va afla sub influenţa unui proces de încălzire, cu medii maxime de 12 grade. Minimele vor avea cam aceleaşi variaţii, perioade mai reci în 25, 26 februarie şi 1, 2, 3 martie în care mediile vor fi de -1 grad şi perioade mai calde, caracterizate de valori medii ce vor atinge 4 grade la începutul şi sfârşitul celor două săptămâni. Trecător şi izolat vor fi posibile precipitaţii, dar probabilitatea ca acestea sa fie mai extinse creşte în 26 şi 27 februarie.

Vremea la munte:

Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei în prima și în ultimele zile din interval, când valorile mediate vor fi de 4 grade, iar în restul timpului vor fi în general negative, estimate a se încadra între -4 și 0 grade. Nopțile vor fi reci, trecător geroase la altitudini mari, astfel că mediile minimelor se vor situa între -8 și -4 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse în 21, 22, 26, 27 februarie și 5 martie.

(Sursă info: meteoromania.ro, agerpres.ro, observatornews.ro, Ilustrație: parcmacin.ro)

Alte Articole

Acțiune de informare a șoferilor privind PROCEDURA RESTITUIRII PERMISULUI DE CONDUCERE, derulată de polițiștii tulceni

Acțiune de informare a șoferilor privind PROCEDURA RESTITUIRII PERMISULUI DE CONDUCERE, derulată de polițiștii tulceni

18 iulie 2024

  Pentru informarea conducătorilor auto privind modificările legislative legate de procedura restituirii permisului de conducere (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2024 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul siguranţei rutiere,…

CISTESTE MAI MULT
Dosar de urmărire penală în cazul cadavrelor de animale abandonate în Babadag

Dosar de urmărire penală în cazul cadavrelor de animale abandonate în Babadag

18 iulie 2024

  În urma unei sesizări primite la începutul acestei săptămâni (în data de 15.07.2024), cât și a unei sesizări făcute către alte instituții, privind abandonarea de cadavre de animale, pe…

CISTESTE MAI MULT