Stiri din tulcea

Primarul ar vrea să închidă în weekend strada Isaccei pentru a o dedica bicicletelor sau mersului pe jos

23 septembrie 2021
Primarul ar vrea să închidă în weekend strada Isaccei pentru a o dedica bicicletelor sau mersului pe jos

Primarul ar vrea să închidă în weekend strada Isaccei pentru a o dedica bicicletelor sau mersului pe jos

Strada Isaccei, una din arterele principale și aglomerate ale municipiului Tulcea, ar putea fi închisă în weekend, pentru ca tulcenii să se învețe să meargă mai mult pe jos sau cu bicicleta.

isaccei inchisa pentru mers pe jos Tulcea 1

Declaraţia a fost făcută aseară de primarul Ştefan Ilie, la finele marşului paradei bicicletelor, una dintre ultimele manifestări organizate de autoritatea locală în cadrul Săptămânii europene a mobilităţii.

Ne gândim serios ca aceste tipuri de manifestări să fie mai dese. (…) Poate reuşim să-i învăţăm pe oameni să iubească mai mult mersul pe jos şi bicicleta. Vrem ca de acum înainte, în fiecare week-end, să închidem toată strada Isaccei. (…) Oamenii trebuie să se obişnuiască să parcurgă distanţe mai lungi fără maşină, iar în fiecare weekend să pedalăm pe Isaccei, măcar pe un sens

a declarat, pentru Agerpres, primarul Ştefan Ilie.

Referindu-se la faptul că în unele zile, strada Unirii, închisă traficului auto timp de şapte zile, a fost goală, primarul şi-a asumat situaţia.

Recunosc că poate noi nu am ştiut să ne pregătim mai bine. Am întâlnit oameni care m-au întrebat dacă ar fi fost primiţi cu un panou de baschet, iar răspunsul a fost, normal, că i-am fi primit

a menţionat primarul Ştefan Ilie.

Strada Isaccei, la fel ca strada Babadag, este una dintre arterele cele mai lungi din municipiul Tulcea şi leagă centrul oraşului de ieşirea spre Galaţi.

Isaccei inchisa pentru mers pe jos Tulcea 3

Săptămâna europeană a mobilităţii a fost marcată în Tulcea în perioada 16-22 septembrie prin diferite activităţi sportive atât în centrul oraşului, cât şi pe lacul Ciuperca, la activităţi participând sportivii legitimaţi la cluburile din municipiu.

sursă foto: Facebook Nicoleta Ciortan

sursă info: Agerpres