Stiri din tulcea

Primăria Tulcea va reabilita 16 locuri de joacă în acest an

16 aprilie 2021
Primăria Tulcea va reabilita 16 locuri de joacă în acest an

Primăria Tulcea va reabilita 16 locuri de joacă în acest an

Prin Programul de Investiții Publice, pentru anul 2021 sunt programate a fi reabilitate 16 locuri de joacă, potrivit celor declarate de edilul orașului, Ștefan Ilie, care susține că în prezent, majoritatea locurilor de joacă din municipiu sunt „niște insule ale tristeții: niscaiva echipamente îmbătrânite sau hidoase amplasate haotic în spații amenajate precar și fără viziune”… dar „pentru a stimula dezvoltarea armonioasă a copiilor, aceștia trebuie să-și petreacă timpul liber într-un cadru agreabil, în care să beneficieze de experiențe plăcute, în condiții de siguranță.”

Spațiile de joacă ce vor intra în reabilitare se află în cartierele : E3 (4 amplasamente), Lotizare, C5 si Neptun, pe strazile I.L. Caragiale, Navaliștilor, Viticulturii, Eternității, Grădinarilor, Progresului și pe Str. Alunișului (2 amplasamente), dar și în zona Pelican.

Situația locurilor de joacă este o altă urmare a haosului în care s-a construit în ultima vreme în municipiul nostru, unde „cartierele sunt sufocate de trafic, mașini parcate, garaje și construcții improvizate”, după cum a adăugat edilul orașului.
„Copiii au nevoie de activitate fizică și socializare, iar orașul nostru nu le oferă, deocamdată, prea multe posibilități.”