Stiri din tulcea

Primăria Tulcea va publica pe site toate cheltuielile publice

1 septembrie 2021
Primăria Tulcea va publica pe site toate cheltuielile publice

Primăria Tulcea va publica pe site toate cheltuielile publice

Toate cheltuielile făcute de Primăria Tulcea vor trebui să fie publice pe site-ul municipalității, alături de toate cheltuielile făcute de instituțiile din subordine.

Și asta pentru că un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat în unanimitate luni în ședința Consiliului Local al Primăriei Tulcea.

Tulcenii vor beneficia, astfel, de azi înainte de o transparenţă mult mai mare din partea Primăriei în cheltuirea banilor publici.

Puteți consulta proiectul aici: https://www.primariatulcea.ro/wp-content/uploads/2021/07/Proiect-de-hotarare-nr.-191-din-18.06.2021.pdf

În aceeași ședință s-a votat și încă un proiect important pentru cetățenii tulceni – proiectul de HCL Bugetare Participativă, care invită toți tulcenii să facă proiecte care pot fi bugetate de administrația locală, proiecte pe care le vor putea înscrie ulterior pe o platformă online ce va fi în curând deschisă de către Primărie. Proiectul care va fi implementat acum și în Tulcea, a devenit deja un succes în orașe precum București, Târgu-Mureș, Roman, chiar și în mai multe comune din județul Cluj.

Puteți consulta regulamentul participării pe proiectul de HCL Bugetare Participativă pe site-ul Primăriei, aici: https://www.primariatulcea.ro/wp-content/uploads/2021/07/Proiect-de-hotarare-nr.-192-din-22.06.2021-.pdf

Cele două proiecte HCL au fost inițiate de consilierul local USR PLUS Tatiana Haliţ, susținută de colegii săi de partid, consilierul local Cristian Porneală și deputatul Eugen Terente.

tatiana halit usr 2

După un parcurs de câteva luni de zile, iată că în sfârșit proiectele inițiate de mine au fost votate în ședința de Consiliu Local din 30.08.2021. E timpul schimbării pentru Tulcea și tulceni. Militez în mandatul meu de consilier local pentru ca opinia cetățenilor să fie prioritatea zero în deciziile administrației locale. Transparența în cheltuirea banilor publici, cât și implicarea cetățenilor în proiecte aduc mai aproape cetățenii de Primărie, crește încrederea și e fructificată colaborarea înspre binele comunității. Aceste mesaje le-am preluat din campaniile pe teren, vorbind cu tulcenii și azi se pun în aplicare. Evident că tulcenii așteaptă rezolvarea unor probleme majore, infrastructura, extinderea rețelei de gaze, parcări, spații de joacă și spații verzi îngrijite. Pași buni există deja în aceste direcții. Urmează să vin și cu alte propuneri de proiecte HCL.

a declarat pe pagina sa de socializare, consilierul local Tatiana Haliț.

Acestea sunt primele proiecte USR PLUS aprobate de Consiliul Local Tulcea.