Primăria Tulcea răspunde apelului lansat de Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiu

20 noiembrie 2023 | Sanatate
Primăria Tulcea răspunde apelului lansat de Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiu

Primăria Tulcea răspunde apelului lansat de Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiu

 

Primarul Municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a transmis mai departe apelul lansat de Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiu prin intermediul unui e-mail adresat tuturor angajaților din cadrul instituției și al structurilor subordonate și astăzi, 20 noiembrie, la prima oră, au plecat primii angajați pentru a dona sânge, printre care și edilul orașului nostru:

Primaria Tl St Ilie doneaza sange 20 noiemb 20

„Putem dovedi că suntem dedicați comunității. Donarea de sânge este un gest de responsabilitate socială manifestat la nivel individual, iar noi putem oferi un exemplu tuturor tulcenilor.
Am numit această acțiune <Primăria are sânge!>, și sper ca ea să se multiplice în toate instuțiile municipiului și ale județului, la cât mai mulți dintre locuitori, ca la final să putem spune cu toții: <TULCEA ARE SÂNGE!>”,
a subliniat Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea.

Prin urmare, pe parcusul acestei săptămâni, prin intermediul campaniei „Primăria are sânge!”, angajații instituției vor răspunde la apelul lansat de Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea, transmite Primarul Tulcea.

„Situația donării de sânge este dezastruoasă! Nevoia de sânge este mare, iar donatorii sunt foarte puțini, de aceea îi îndemn pe tulceni să doneze sânge. Am făcut demersuri, am scris la instituțiile publice și am solicitat sprijinul pentru a face campanii împreună, am încercat și la primării. Săptămâna aceasta am fost prin oraș, pentru a lipi afișe și a distribui flyere în locuri publice, deoarece este o scădere surprinzătoare.” (Gorgeta Onofrei, Director CTS Tulcea)

Centrul Sange Tl fb

Donarea de sânge aduce beneficii pentru propria sănătate: de la efecte precum reglarea tensiunii arteriale sau reducerea apariţiei atacurilor de cord până la îmbunătăţirea sănătăţii mentale şi impact pozitiv asupra stresului.

Alte beneficii:
– analize medicale (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice)
– compensații valorice – 7 bonuri valorice care pot fi folosite pentru a achiziționa produse / alimente
– adeverință pentru a beneficia de o zi liberă de la serviciu
– facilități la transportul în comun ș.a.

Oricare dintre noi poate ajunge în situația în care viața să-i depindă de o transfuzie de zânge !

Cu toate acestea, mai puțin de 2 % dintre români au donat cel puțin o dată sânge, cifre care ne plasează printre ultimele locuri în rândul țărilor europene. Media europeană este de aproximativ zece ori mai mare. În Austria, 66% din populație a donat sânge cel puțin odată în viață.
Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea are sediul ăe str. Alunișului nr 15, telefon 0240 514 422.

(surse info, foto : comunicat de presă Primăria Tulcea, fb stefan.ilie.tulcea, fb centruldetransfuziitulcea)

Alte Articole

S-a dat startul proiectului „Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării”

S-a dat startul proiectului „Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării”

18 iunie 2024

  Localitatea tulceană Sfântu Gheorghe este locul în care s-a dat startul proiectului "Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării", implementat de Crucea Roșie Tulcea, Sfântu Gheorghe…

CISTESTE MAI MULT
Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi !

Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi !

14 iunie 2024

  În fiecare an, pe 14 iunie, la nivel global este celebrată „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge” (World Blood Donor Day), scopul fiind de a mulțumi donatorilor voluntari de…

CISTESTE MAI MULT