Primăria Tulcea: Declarația pentru taxa de habitat trebuie depusă până la 31 martie!

4 ianuarie 2022 | Actualitate
Primăria Tulcea: Declarația pentru taxa de habitat trebuie depusă până la 31 martie!

Primăria Tulcea: Declarația pentru taxa de habitat trebuie depusă până la 31 martie!

Primăria Municipiului Tulcea aduce astăzi precizări importante legate de taxa de habitat care va fi percepută în acest an! În primul rând, cetățenii tulceni sunt înștiințați că declaraţia privind stabilirea taxei de habitat se depune în termen de 30 zile de la apariţia oricărei modificări în ceea ce priveşte numărul persoanelor care locuiesc într-un imobil. După ce a fost completată,a aceasta poate fi depusă fie online, fie la ghișeele de la sediile locale de taxe și impozite din municipiu.
În acest an, taxa de habitat este 187 lei/persoană/an, iar cei care își plătesc dările până la 31 martie primesc o bonificație de 10%!
 gunoi tulcea
𝐃𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭̧𝐢𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐬𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐚𝐱𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐡𝐚𝐛𝐢𝐭𝐚𝐭 se depune până la data de 𝟑𝟏 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐, prin intermediul următoarelor metode:
𝟏. 𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞:
👉 City On – intrați pe site-ul www.primariatulcea.ro și accesați 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞.
Dacă nu aveți un cont de utilizator, vă puteți crea unul în câțiva pași simpli. Instrucțiuni în foto.
Odată ce ați intrat în contul dumneavoastră, accesați 𝐃𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 –> 𝐈𝐦𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐓𝐚𝐱𝐞 –> 𝐒𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐃𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐞 -> 𝐃𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐫𝐞 𝐭𝐚𝐱𝐚 𝐡𝐚𝐛𝐢𝐭𝐚𝐭.
👉 ghiseul.ro (www.ghiseul.ro)
𝟐. 𝐋𝐚 𝐠𝐡𝐢𝐬̧𝐞𝐞𝐥𝐞 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐦𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐞 𝐬̧𝐢 𝐓𝐚𝐱𝐞.
𝟑. 𝐃𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐚̆𝐫𝐜𝐚̆𝐭𝐚̆ 𝐚𝐢𝐜𝐢:
𝐢𝐚𝐫 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐜𝐞 𝐚𝐭̦𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐚𝐭-𝐨, 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐬𝐚̆:
– pe adresele de e-mail: contact@primariatulcea.ro; sit@primariatulcea.ro (copie, format electronic),
– prin fax la numărul: 0240.517736, 0240.523.500,
– prin poștă, cu confirmare de primire, la adresa: municipiul Tulcea, str. I.L. Caragiale, nr. 2A, judeţul Tulcea,
– la ghişeele Serviciului Impozite şi Taxe.
𝑷𝒓𝒆𝒄𝒊𝒛𝒂̆𝒓𝒊 𝒔𝒖𝒑𝒍𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒂𝒓𝒆
Declaraţia privind stabilirea taxei de habitat se depune în termen de 30 zile de la apariţia oricărei modificări în ceea ce priveşte numărul persoanelor care locuiesc într-un imobil.
Declarația se face pe propria răspundere sub sancţiunile aplicate faptei de fals în declaraţii.
Stabilirea taxei de habitat se va face sub rezerva verificării de către organul fiscal local a Situaţiei centralizate privind numărul de persoane care figurează cu domiciliul în Municipiul Tulcea la data de 01 ianuarie 2022, transmisă de Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date Tulcea.
Taxa de habitat constituie venit cu destinaţie specială, este fundamentată pe necesitatea asigurării curăţeniei municipiului Tulcea şi se utilizează în scopul asigurării colectării şi transportului reziduurilor menajere din recipiente proprii sau închiriate (containere, europubele etc.), precum şi pentru depozitarea şi neutralizarea acestora la rampa ecologică.
Facem precizarea că taxa de habitat este datorată de toţi locuitorii municipiului Tulcea, indiferent dacă au domiciliul, reşedinţa ori sunt chiriaşi cu sau fără forme legale pe raza administrativ-teritorială a municipiului Tulcea.
taxa habitat 2022 primarie

Comparativ cu anul trecut, noul act normativ de stabilire a taxei de habitat în Tulcea prevede următoarele modificări:

a) Impozitele şi taxele locale stabilite în sume fixe au fost indexate cu rata inflaţiei de 2,6%. Acestă indexare reprezintă o obligație în conformitate cu art.491, alin.1 și alin.3 din Codul fiscal.
b) cota în funcţie de care se va calcula impozitul pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice va fi de 1,1%, stabilindu-se aceeaşi cotă atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice;
c) Taxa de habitat – cuantumul acestei taxe va fi de 16 lei/persoană/lună, respectiv 187 lei/persoană/an.
Majorarea taxei de habitat cu 40 de lei este determinată de creşterea tarifului pentru serviciul de colectare, transport deşeuri menajere prestat de către S.C. Servicii Publice S.A (36 lei) și a indexării cu rata inflației a tarifului de depozitare deșeuri (4 lei). Anul trecut taxa de habitat a fost de 147 lei/persoană/an.

Proiectul prevede reduceri sub forma unor bonificații pentru plata cu anticipație:

– Taxa de habitat – se reduce cu 10% pentru plata integrală anticipată până la data de 31.03.2022, prin acordarea bonificației de 10% pentru anul 2022 (față de 6% cât era anul trecut).
– Impozite (impozit/taxă pe clădiri, impozit/taxă pe teren şi impozit pe mijloacele de transport) – se reduc cu 10% pentru plata cu anticipaţie până la data de 31.03.2022, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, prin acordarea bonificației de 10% pentru anul 2022 (față de 5% în anul 2021).

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT