Stiri din tulcea

Primăria Tulcea avertizează – o posibilă suprataxare a călătorilor ce folosesc nava STP Tulcea

26 iunie 2023
Primăria Tulcea avertizează – o posibilă suprataxare a călătorilor ce folosesc nava STP Tulcea

Primăria Tulcea avertizează – o posibilă suprataxare a călătorilor ce folosesc nava STP Tulcea

Societatea Transport Public Tulcea a fost informată, printr-un contract transmis recent de Administrația Zonei Libere Sulina, regie subordonată Consiliului Județean Tulcea, că, pe lângă tarifele de staționare a pontonului la cheu și de acces la infrastructura portuară, se instituie perceperea unui tarif de 1 leu, fără TVA, pentru fiecare călător care utilizează nava de transport public a STP Tulcea, conform unui comunicat de presă emis de Primăria Tulcea, instituția avertizând că măsura îi va afecta cu precădere pe locuitorii din „Tudor Vladimirescu”, tulceni care folosesc și depind de acest tip de transport, zilnic deplasându-se către locurile de muncă, unitățile de învățământ, furnizorii de servicii medicale etc.

În prezent, prețul unui bilet de transport public pe nava STP Tulcea este de 1,7 lei, iar în cazul aplicării acestui tarif de 1 leu plus TVA, prețul unui bilet s-ar dubla, mai ales în condițiile în care acesta este deja subvenționat de la bugetul local al municipiului Tulcea.

Conform precizărilor furnizate de către Tudor HUBATI, Director General Adjunct în cadrul AZL Sulina, în timpul ședinței Consiliului Județean din data de 23 iunie 2023, tariful, ce se adresează tuturor cetățenilor, urmează a fi perceput „în scopul întreținerii și curățeniei falezei”.
De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe, Ifim-Ion GOLOGAN, consilier județean, a propus ca această taxă să se aplice nu doar locuitorilor din Tulcea – Tudor Vladimirescu, ci tuturor locuitorilor județului.

Consilierii PNL au reclamat impunerea acestui tarif și au cerut retragerea de urgență a contractului mai sus menționat.

Faleza din municipiul Tulcea a fost cedată de Primărie către Consiliul Județean în anul 2017 pentru obținerea de finanțare în scopul reabilitării acestei componente de infrastructură din municipiu.

Ținând seama de impactul social și economic al acestei măsuri, primarul municipiului Tulcea, Ștefan ILIE, a transmis o Adresă către cele două instituții responsabile, R.A. Administrația Zonei Libere Sulina și Consiliul Județean Tulcea, prin intermediul căreia se solicită renunțarea imediată la această suprataxare.

(surse info, foto : comunicat de presă Primăria Tulcea, fb transportpublictulcea)