Stiri din tulcea

Primăria Tulcea anunță că s-a pregătit pentru sezonul de iarnă!

17 noiembrie 2021
Primăria Tulcea anunță că s-a pregătit pentru sezonul de iarnă!

Primăria Tulcea anunță că s-a pregătit pentru sezonul de iarnă!

Primăria Tulcea se pregătește de iarnă! La compania de salubrizare SC Servicii Publice SA s-a făcut deja planul de acțiune pentru municipiu, atât cu necesarul de utilaje, cât și cu materialul antiderapant pentru topirea zăpezii, anunță viceprimarul municipiului Tulcea, Dragoș Simion:
Încet, încet se apropie sezonul rece! Tocmai de aceea, astăzi am verificat capacitatea de acționare a S.C. SERVICII PUBLICE S.A. Tulcea pe timp de iarnă, ocazie cu care, comunic faptul că în acest sezon rece, suntem pregătiți cu:
✅ 64 tone clorură de calciu
✅ 1,75 tone clorură de calciu tehnică
✅ 56 tone clorură de sodiu cu inhibitori
✅ 59 tone clorură de calciu fără inhibitori
✅ 89 tone nisip
sare si utilaje deszapezire tulcea 2021 1
La capitolul utilaje, acțiunile de deszăpezire vor fi asigurate astfel:
✅ 5 autospeciale cu lamă și sărăriță
✅ 1 autospecială cu lamă și bazin de clorură
✅ 1 tractor cu lamă și sărăriță
✅ 2 camioane de transport zăpadă
Avem capacitatea de a suplimenta numărul utilajelor în caz de nevoie cu:
✅ 4 autospeciale cu lame și sărărițe
✅ până la 5 autobasculante transport zăpadă
✅ până la 6 buldoexcavatoare
sare si utilaje deszapezire tulcea 2021 9 sare si utilaje deszapezire tulcea 2021 8 sare si utilaje deszapezire tulcea 2021 7
sare si utilaje deszapezire tulcea 2021 6 sare si utilaje deszapezire tulcea 2021 5 sare si utilaje deszapezire tulcea 2021 4
sare si utilaje deszapezire tulcea 2021 3
Activitatea de iarnă, va fi coordonată de 6 controlori din partea SC SERVICII PUBLICE SA și 7 controlori din partea Primăriei Municipiului Tulcea, disponibili 24 de ore din 24!
precizează viceprimarul Dragoș Simion pe pagina sa de socializare, unde a și primit mai multe comentarii de la tulceni nemulțumiți, însă edilul le-a răspuns tuturor:
G.B: Ce utilaje… Când dă mai tare frigul, multe din ele nici nu vor mai porni!
Simion Dragoș: Veți rămâne surprins, dar să știți că își fac treaba foarte bine! Lucrăm și la reînnoirea parcului care nu s-a mai făcut de foarte mult timp, iar în foarte scurt timp vom aduce încă două utilaje de deszăpezire noi și performante. Reînnoirea parcului se face etapizat, costurile acestor utilaje fiind destul de mari! Important este faptul că am dat startul reînnoirii parcului, lucru care nu s-a întâmplat până acum! Vă mulțumesc pentru înțelegere! Cu stimă!
M.L: Poate freze mici și pentru trotuare și spatii mai inguste!?
Simion Dragoș: Avem în dotare de anul acesta și lame multifuncționale noi pentru curățarea zăpezii de pe trotuare!
M.V: Tulcea e mare, dar trebuie să fie totul lună, toate străzile. Nu numai câteva cartiere! Pentru ce plătim?
Simion Dragoș: Aveți dreptate! Numai că pentru a reuși asta, cum și eu îmi doresc, sunt necesare investiții serioase! Dar puțin câte puțin vom reuși să reînnoim parcul de utilaje! Investițiile se fac etapizat și deja am început în acest sens cu procedurile de achiziție a încă două autospeciale multifuncționale noi! Din păcate ani de zile nu s-au făcut investiții în utilaje, echipamente, etc…