Stiri din tulcea

Primăria Tulcea a demarat lucrările pentru trei sensuri giratorii noi în municipiu

27 octombrie 2021
Primăria Tulcea a demarat lucrările pentru trei sensuri giratorii noi în municipiu

Primăria Tulcea a demarat lucrările pentru trei sensuri giratorii noi în municipiu

La începutul acestei săptămâni, Primăria Tulcea a demarat lucrările pentru realizarea în zona intersecției de la hotelul Egreta a sensului giratoriu demult discutat. Pentru ca sensul să poată fi funcțional, să aibă loc și autobuzele de transport public, Primăria este nevoită să lărgească o porțiune din șosea, din direcția Prefectură către hotel Egreta.
egreta sens giratoriu tulcea 1
Totodată, alte două sensuri giratorii provizorii se vor institui cât de curând în municipiul! Unul în zona Piața Veche, la parcarea de la Casa Sindicatelor și altul în preajma sediului Jandarmeriei Tulcea, la intersecţia străzilor Isaccei cu Prelungirea Taberei. Pentru acestea două nu este nevoie decât de montarea balizelor. Potrivit viceprimarului George Șinghi, cele trei sensuri giratorii ar putea fi gata săptămâna viitoare!
Totodată, viceprimarul George Șinghi a precizat pentru Radio Delta că cele trei sensuri giratorii vor fi provizorii, pentru a vedea dacă acestea vor duce sau nu la fluidizarea traficului în zonă, așa cum se dorește. Dacă până în luna martie a anului viitor, se constantă că cele trei sensuri fluidizează traficul în municipiu, atunci Primăria va demara proiecte pentru sensuri giratorii definitive.
De asemenea, ieri, George Șinghi a publicat o hartă cu întreaga reţea de străzi pentru care au elaborate studii şi care vor intra în reabilitare în anii următori!
harta reabilitare strazi tulcea singhi viceprimar tulcea
Cele marcate cu violet sunt pe fonduri europene, sunt contractate şi au intrat in licitaƫie (6.9km).
Marcate cu galben şi roz sunt supuse aprobarii Consiliului Local joi, 28 oct şi vor fi finanţate din împrumut bancar (22km). Acestea sunt cele mai complexe, având in componenţa reƫele de apă-canal şi ape pluviale. Tot aici este prinsă şi noua stradă Militari, care va lega str Spitalului de str. Barajului.
Cele marcate cu bleu şi vişiniu sunt depuse pe programul Anghel Saligny (24.5km).
De asemenea, trebuie sa mentionam si noua centură a oraşului care va fi realizată de CNAIR (9.5km). Proiectarea va fi coordonată de Primaria Tulcea cu sprijinul CNAIR.
În total, 63km de străzi reabilitate si nou infiinţate; un plan ambiţios, dar care poate schimba viitorul oraşului nostru.
a declarat pe pagina sa de socializare viceprimarul George Șinghi.