Stiri din tulcea

Primăria Isaccea închide centrul pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni din localitate

22 martie 2022
Primăria Isaccea închide centrul pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni din localitate

Primăria Isaccea închide centrul pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni din localitate

Centrul pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni amenajat de Primăria oraşului Isaccea în Sala de sport se închide, toate ajutoarele fiind transferate fie în viitorul hub umanitar care va funcţiona în apropierea punctului de trecere a frontierei, fie spre Ucraina, relatează Agerpres.

Unul dintre voluntarii acestui centru, Dorina Mihail, a declarat că centrul care a găzduit pe timpul nopţii şi refugiaţi din Ucraina nu mai are acest scop încă de la finele săptămânii trecute, iar donaţiile care au ajuns aici sunt mutate zilele acestea.

Momentan, închidem sala de sport iar toate materialele pe care le avem sunt distribuite maşinilor care merg în Ucraina. Avem un spaţiu de rezervă la centrul de vaccinare şi acolo vom mai depozita oarece pachete

a afirmat Dorina Mihail. Ea a mai spus că nu toate ajutoarele primite pentru ucraineni au putut fi donate!

Au fost ajutoare, în special haine, pe care nu le-am trimis. Toate donaţiile au fost selectate, controlate să fie curate, să se poată purta, să nu fie uzate. Am făcut şi asta, chiar dacă ne-a îngreunat oarecum munca

a adăugat Dorina Mihail.

Sala de sport din oraşul Isaccea a găzduit zeci de refugiaţi din Ucraina, în momentul de faţă aceştia fiind transportaţi la Tulcea cu mijloacele de deplasare puse la dispoziţie de autorităţi şi cazaţi în spaţiile alese de oficialităţi.

În urmă cu aproape o săptămână, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că autorităţile române, în coordonare cu cele din UE, au prevăzut, în funcţie de durata şi dimensiunea fluxului de echipamente şi de materiale destinate Ucrainei, să mai deschidă încă două huburi umanitare, la Sighet şi în zona localităţii Isaccea.

Primăria oraşului Isaccea a identificat spaţiul în care va funcţiona viitorul hub umanitar.

(Sursă info: agerpres.ro, Ilustrație: Inquam Photo, Bogdan Buda)