Primăria intervine în criza de medici pediatri de la Spitalul Județean de Urgență Tulcea

24 februarie 2022 | Sanatate
Primăria intervine în criza de medici pediatri de la Spitalul Județean de Urgență Tulcea

Primăria intervine în criza de medici pediatri de la Spitalul Județean de Urgență Tulcea

Primăria Municipiului Tulcea dorește să se implice în atragerea medicilor pediatri prin finanțarea unor cheltuieli de personal ale Spitalului Județean de Urgență, anunță primarul Ștefan Ilie.
stefan ilie bani pediatri
Oricât ți-ai dori să trăiești în Tulcea, este foarte complicat să îți crești copiii aici fără să ai acces permanent la un medic pediatru. Am auzit despre nenumărate cazuri în care părinții au fost nevoiți să-și ducă copiii la spitale din Constanța, București, Galați pentru a primi îngrijiri medicale.
În urma discuțiilor purtate cu conducerea SJU, pentru o funcționare optimă, Secția de Pediatrie are nevoie de 5 medici pediatri. La ora actuală funcționează doar cu doi medici pediatri, din care unul este în concediu creștere copil.
Spitalul Județean Tulcea a mai avut deficit de personal si in cazul secției ATI, iar aceasta problemă s-a rezolvat prin acordarea unor stimulente financiare, numărul medicilor încadrați crescând de la 2 la 6.
În următoarea ședință de Consiliu Local, voi propune ca Primăria să contribuie cu 25.500 lei lunar, cheltuieli de personal, pentru atragerea celor 5 medici pediatri.
Banii primăriei trebuie direcționați in beneficiul întregii comunități, pentru dezvoltarea orașului și stimularea performantei. Nu sunt de acord cu alocări bugetare arbitrare, discreționare, care nu vizează întreaga comunitate in ansamblu.
a declarat astăzi primarul Ștefan Ilie. Edilul a adăugat, totodată că asocierea între Primăria Tulcea și Spitalul Județean Tulcea privind rezolvarea crizei de medici pediatri va fi pe minimum 5 ani de zile, cu posibilitatea extinderii.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, care deserveşte 205.000 de locuitori ai jude­ţului, are doar un singur medic pediatru pe secție, doctorița Mihaela Vasile (stânga). Doctorița Benga Monica (dreapta) este în concediu de creștere copil.
pediatri tulcea  3 tudor nastasescu managerul spitalului tulcea

Doctor Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgență Tulcea este de părere că o dată cu investițiile masive și fără precedent care se fac cu bani europeni la ora actuală în spital, sunt șanse mult mai mari să atragem pe viitor medici din țară.

Alte Articole

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

11 iulie 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a publicat listele cu punctele de PRIM AJUTOR din municipiul Tulcea și din celelalte localități tulcene, ce funcționează în perioadele de caniculă pentru persoanele…

CISTESTE MAI MULT
Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

10 iulie 2024

  Pe lângă temperaturile mari pe care trebuie să le suportăm în aceste zile caniculare, este foarte important să nu uitam de radiațiile ultraviolete și deci de riscurile expunerii la…

CISTESTE MAI MULT