Stiri din tulcea

Primăria a semnat parteneriatul cu CNAIR pentru construirea unei noi centuri a municipiului Tulcea!

19 noiembrie 2021
Primăria a semnat parteneriatul cu CNAIR pentru construirea unei noi centuri a municipiului Tulcea!

Primăria a semnat parteneriatul cu CNAIR pentru construirea unei noi centuri a municipiului Tulcea!

Primăria Tulcea a semnat azi parteneriatul cu CNAIR pentru construirea Drumului Expres Constanța-Tulcea-Brăila, drum ce va include și contruirea unei noi centuri a municipiului Tulcea!

Astăzi, 19 noiembrie 2021, am semnat împreună cu Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere S. A. (C.N.A.I.R) parteneriatul pentru realizarea proiectului „Proiectare SF, PT, DATC) pentru Drumuri de legătură cu conexiune la Drumul Expres Constanța -Tulcea – Brăila”, ce va fi depus în cadrul Programului Operațional infrastructura Mare 2014-2020, pe Axa Prioritară 2 Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient – Obiectivul Specific 2.2. Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastrucura rutiere a TEN-T. (Rețeaua Trans Europeană de Transport)

Parteneriatul are la bază Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Tulcea nr. 290/15.10.2021 și Hotărârea Consiliului de Administrație al CNAIR nr.22/09.11.2021, în temeiul art.4 din OUG nr.88/2020, privind instituirea unor măsuri, precum şi acordarea unui sprijin financiar pentru pregătirea portofoliului de proiecte în domenii strategice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027, destinat finanţării prin Programul operaţional Asistenţă tehnică 2014-2020 (POAT 2014-2020) şi Programul operaţional Infrastructură mare 2014-2020 (POIM) și al art XV din OUG nr.83/2016, privind unele măsuri de eficientizare a implementării proiectelor de infrastructură de transport, unele măsuri în domeniul transporturilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Partenerii, Municipiul Tulcea și CNAIR, vor pregăti Studiile și Cererea de finanțare, iar cheltuielile vor fi rambursate de către AM POIM în baza documentelor justificative.

Practic, începând de astăzi, un proiect foarte important al Primăriei Tulcea prinde contur și anume realizarea unor drumuri de legătură, a unei noi centuri a orașului care să descongestioneze traficul, să pună în valoare investițiile și să dezvolte pe termen mediu și lung municipiul și zonele aferente.

Întreaga circulație în zona orașului și accesul dinspre Constanța, Brăila sau Galați, se va face mult mai fluent.

a declarat primarul Ștefan Ilie pe pagina sa de socializare.