Prima vizită a lui Jill Biden, prima doamnă a SUA, în țara noastră este în Dobrogea

6 mai 2022 | Politica
Prima vizită a lui Jill Biden, prima doamnă a SUA, în țara noastră este în Dobrogea

Prima vizită a lui Jill Biden, prima doamnă a SUA, în țara noastră este în Dobrogea

Potrivit programului stabilit pentru vizita în România a primei doamne a Statelor Unite, Jill Biden, prima oprire este la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu din județul vecin, Constanța, unde se va întâlni cu militarii americani.

 

Jill Biden a scris pe Twitter în legatură cu această deplasare în țara noastră, vorbind despre faptul că va vizita trupele americane și își va exprima recunoștința pentru ajutorul oferit țărilor vecine și organizațiilor umanitare. În plus, prima doamnă a SUA a menționat că va petrece Ziua Mamei, ce se sărbătorește în Statele Unite ale Americii în a 2-a duminică din luna mai,  cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să plece de acasă din cauza conflictului ruso-ucrainean.  

 

Spre seara, Jill Biden va pleca în București pentru ca sâmbătă să se întâlnească cu reprezentanți ai Guvernului României și ai ambasadei SUA, precum și cu cei implicați în acțiunile de ajutorare a refugiaților. Din România, soția președintului american va pleca în vizită, la Bratislava, în Slovacia, transmite digi24.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin din partea unor oficiali importanți ai SUA pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni.

Programul vizitei lui Jill Biden în Europa

  • Vineri, 6 mai – Jill Biden va vizita baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, ea va pleca în București.
  • Sâmbătă, 7 mai – Prima Doamnă se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur. Ea va pleca apoi la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA.
  • Duminică, 8 mai – Jill Biden va călători în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.
  • Luni, 9 mai – Jill Biden se va întâlni cu membrii Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

 

Jill Biden , în vâstă de 51 de ani , de profesie  pedagog,  a fost A Doua Doamnă a SUA din 2009 până în 2017 și este actuala Primă Doamnă, după ce soțul ei, Joe Biden, a câștigat devenit cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii  anul trecut, pe data de 20 ianuarie 2021.

 

(sursă info și foto : digi 24 / wikipedia.org )

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT