Stiri din tulcea

Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii” – AMR exact două săptămâni

12 aprilie 2024
Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii” – AMR exact două săptămâni

Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii” – AMR exact două săptămâni

Inițiat de OMD Municipiul Tulcea și organizat de Primăria Tulcea, festivalul „Scrumbii de Florii” va avea loc la Satul Pescaresc Traditional, în perioada 26 – 28 aprilie 2024, fiind vorba de prima ediție a unui eveniment care celebrează patrimoniul gastronomic local, promovează educația ecologică și de mediu și valorifică patrimoniul artistic, muzical și meșteșugăresc al comunităților etnice locale, potrivit informațiilor publicate pe site-ul evenimentului.

Cei ce vor dori să participe la eveniment pot consulta traseul STP publicat de organizatori , care se suprapune traseului 3 ce traverseză municipiul pornind de la stațiile Corsar, Colegiul N. Cornateanu 2 și ajunge la Tabăra Bididia, și care se prelungește până la SATul PESCĂRESC .

Autobuzele folosite vor fi cele electrice și vor circula la intervale de 35 minute.

Organizatorii subliniază faptul că Transportul Public este cea mai simplă metodă de a ajunge la Satul Pescăresc, dar dacă, totuși, suntem nevoiți să ajungem cu mașina, trebuie să știm că PARCAREA ESTE NEAMENAJATĂ, în zona festivalului accesul auto nefiind permis (cu excepția auto persoane cu handicap locomotor, aprovizionare, ambulanță, pompieri).

Primaria Tl Scrumbii de Florii 2024 harta

1. Scrumbie și alte delicatese

2. Restaurant

3. Ateliere creative

4. Cherhana (prezentări/info)

5. Produse Locale

6. Stație BUS (STP)

Artiștii anunțați până la această dată sunt Taraf de Caliu, un grup de muzicieni din satul Clejani, care au dus muzica lăutărească pe scene mari de pe aproape toate continentele Globului, Mădălina Pavăl Orchestra, Corina Sirghi & Taraful Jean Americanu, trupa tulceană Zagăn și Magicianul Magitot (Marius Drăguș), dar, pe scena festivalului vor urca și tinere talente tulcene.

Printre activitățile ce se vor derula în cadrul evenimentului se numără ateliere de creație, ateliere de ecologie pentru copii și activități de educație și informare privind domeniul promovat de festival : educația ecologică și de mediu.

(sursă info și foto : scrumbiideflorii.ro)